Prisma » Mediu » “Let`s Do It, Danube!” – a treia ediţie

“Let`s Do It, Danube!” – a treia ediţie

Logo Let’s Do It, Romania!

Începe cea de-a treia ediţie “Let`s Do It, Danube!” Şcolile din judeţele dunărene sunt invitate să se înscrie în competiţie până pe 2 februarie 2016. Marele Premiu: un laborator de informatică.

Cea de-a treia ediţie a proiectului “Let’s Do It, Danube!” va consta într-o competiţie dedicată unităţilor de învăţământ din judeţele dunărene, cu scopul de a promova un comportament responsabil faţă de mediu şi de a educa românii cu privire la curăţenia apelor şi în special a Dunării, cel mai important fluviu din ţară.

Competiţia “Let’s Do It, Danube!” se va desfăşura în perioada 5 februarie 2016 – 25 iunie 2016. Şcolile pot solicita înscrierea în proiect la adresa danube@letsdoitromania.ro până la data de 2 februarie 2016. Înscrierea în concurs se realizează printr-un formular standard pe care îl va primi fiecare unitate de învăţământ. Activităţile “Let’s Do It, Danube!” pe cicluri de învăţământ sunt următoarele:

Clasele I-IV:

  1. Ateliere de reciclare creativă (februarie-mai), cu scopul însuşirii corecte a conceptului de deşeuri. Elevii sunt invitaţi să participe la activităţi de reutilizare creativă, precum crearea de obiecte din materiale reciclabile, organizarea de prezentări de modă, realizarea de machete, planşe, desene etc. 2. Concursul de colectare selectivă (februarie-mai), organizat la nivel de şcoală prin implicarea atât a elevilor, cât şi a părinţilor acestora care vor participa împreună la sesiuni de training despre colectarea selectivă şi beneficiile acesteia. La nivelul fiecărui judeţ va exista şi un număr de 1-3 şcoli care, folosindu-se de experienţa şi materialele puse la dispoziţie de echipa “Let’s Do It, Danube!”, vor realiza compost.

Clasele V-VIII şi IX-XII:

  1. Sesiuni de educaţie ecologică (februarie-mai), pentru elevii care nu au participat la trainingurile eco în ediţiile anterioare “Let’s Do It, Danube!”. Aceştia vor câştiga premii surpriză pentru implicare.
  2. Proiectul “O comunitate sustenabilă” (aprilie), adresat elevilor care au acumulat de-a lungul ediţiilor anterioare o bază teoretică. Echipe de 3 elevi vor identifica problemele de mediu din comunitate, propunând şi soluţii sustenabile pentru rezolvarea acestora. Activitatea se adresează La nivelul fiecărei clase vor fi alese maximum trei proiecte/lucrări, iar selecţia acestora se va face de către profesorul coordonator. Jurizarea finală se va realiza de către membrii echipei „Let’s Do It, Romania!” împreună cu partenerii proiectului, iar cele mai bune lucrări vor participa la o dezbatere organizată la nivel judeţean cu sprijinul autorităţilor publice locale.
  3. Concursul de colectare selectivă menţionat anterior va fi adresat inclusiv elevilor din clasele V-VIII.
  4. Tabăra tematică (iulie 2016), dedicată celor mai implicaţi elevi din fiecare judeţ, care vor participa la tabăra sesiuni de training inspiraţional, dezvoltare personală, informaţii despre mediu şi reciclare, jocuri şi activităţi de stimulare a spiritului civic.

Cu ocazia Zilei Copilului (în weekend-ul 4-5.06.2016) vor fi organizate ateliere de reciclare creativă şi activităţi interactive desfaşurate în spaţii special amenajate în incinta parcărilor Kaufland. Şcolile participante vor fi selectate în funcţie de implicarea lor în proiect, în limita locurilor disponibile. Detaliile vor fi furnizate în apropierea evenimentului.

De asemenea, în cadrul “Let’s Do It, Danube!” va fi organizată şi o acţiune de curăţare a malurilor Dunării, pe 25 iunie 2016, în apropierea Zilei Internaţionale a fluviului, la care vor fi invitate să participe toate unităţile de învăţământ.

Let’s Do It, Danube!

Premii oferite:

Premiul I constă într-un laborator nou de informatică (25-30 calculatoare) şi mobilierul adecvat. Premiile al II-lea, al III-lea şi cele 3 premii speciale vor fi reprezentate de echipamente electronice în funcţie de necesităţile instituţiilor de învăţământ câştigătoare (laptopuri, proiectoare, table interactive, multifuncţionale). De asemenea, va exista şi o categorie dedicată unitatilor de invăţământ în funcţie de ciclul de provenienţă cu premii adecvate, în valoare totală de 3.000 euro/ciclu de învăţământ. Cele mai implicate cadre didactice vor fi, de asemenea, premiate. Jurizarea participanţilor se va realiza pe fiecare etapă, iar însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate şcoli la nivel naţional.

“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” şi va avea loc în toate judeţele dunărene (Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Kaufland România.


“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 100 000 de voluntari, care au reuşit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deşeuri), iar media de deşeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este par-te din comunitatea internaţională “Let`s Do It, World!“.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect va rugam să contactaţi: Anca Baniţă, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724-229678.

www.facebook.com/LetsDoItRO
www.letsdoitromania.ro

Spread the love


Scrieti un comentariu