Prisma » Justiţie » Iacob Chişărău, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare

Iacob Chişărău, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare

Iacob Chişărău

Magistraţii au decis să îl trimită în închisoare pe directorul de la Moldomin, în dosarul „mită la Curtea de Apel Timişoara”.

Directorul general al SC Moldomin SA Moldova Nouă, Iacob Chişărău, fost consilier judeţean, a fost condamnat de către Curtea de Apel Alba Iulia la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi. Asta, în urma soluţionării dosarului disjuns din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Nicolae Şerban. Potrivit informaţiilor detaliate despre dosarul de corupţie şi trafic de influenţă în care este implicat, Iacob Chişărău, acesta mai este pus şi la plată de către judecători. Astfel, “instanţa obligă pe inculpatul Chişărău Iacob să plătească suma de 1.300 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 100 de lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare”, potrivit Curţii de Apel Alba Iulia. Deşi instanţa s-a pronunţat în acest caz încă de zilele trecute, directorul general al Moldomin, Iacob Chişărău, a apărut astăzi, la serviciu. „L-am văzut de dimineaţă, este la lucru, dar nu îl pot găsi să vi-l dau să vorbiţi cu dumnealui”, a declarat una dintre angajatele de la SC Moldomin SA Moldova-Nouă, care a răspuns la telefonul societăţii, ieri dimineaţă. Deşi refuză să dea declaraţii de presă, acesta a recunoscut în faţa magistraţilor toate acuzele care i-au fost aduse.

Ce interdicţii are Chişărău În timp ce avocatul din oficiu, plătit din banii statului se gândeşte dacă declare sau nu recurs, Iacob Chişărău s-a ales cu mai multe interdicţii, în acelaşi dosar. Curtea de Apel Alba Iulia îi interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Următoarea instanţă care va analiza dosarul, în cazul depunerii unui recurs este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti.

Chişărău, implicat şi într-un caz de ucidere din culpă

Directorul de la SC Moldomin SA Moldova-Nouă mai este implicat într-un scandal, după ce în luna mai a anului trecut a omorât trei tineri studenţi, care veneau acasă de la Timişoara. Dosarul în acest caz însă, nu este trimis încă în judecată, spre nemulţumirea familiilor victimelor. „S-au cerut tot felul de expertize, care au întârziat trimiterea dosarului în judecată. Acum, expertizele sunt gata, dar noi am contestat-o pe cea privind starea de sănătate a inculpatului”, a spus Vlad Hosu, avocatul celor trei familii, care şi-au pierdut copiii în tragica zi de 06 mai 2011.

Poză: Iacob Chişărău a fost consilier judeţean în mandatul 2008-2012.



Scrieti un comentariu