Prisma » Executiv » Atenţie şoferi, pregătiţi banii pentru parcările publice!

Atenţie şoferi, pregătiţi banii pentru parcările publice!

Liniştea care s-a lăsat asupra locurilor de parcare publice din Reşiţa se apropie de final. Consilierii au hotărât la cea mai recentă şedinţă că a sosit timpul să mai adune nişte bani în bugetul oraşului. Astfel că, parcajele din oraş vor fi, din nou, cu plată.

Sistemului de taxare în parcările din Reşiţa este, din nou, în atenţia aleşilor locali. Locaţiile vizate sunt aceleaşi. În ce priveşte suma de bani pe care şoferii trebuie să o scoată din buzunare nu s-a stabilit încă. O decizie în privinţa sumelor va fi luată într-una dintre şedinţele viitoare.

”Pentru că nu s-a parcurs această etapă până acum, am declarat parcările care vor fi gestionate sub forma asta. Au fost discuţii şi sugestii din partea consilierilor şi, cred eu, măsura luată este bună. Cred că în acest fel putem vorbi de o fluenţă a reşiţenilor mult mai mare la instituţiile care până acum erau sufocate cu maşini ale unor proprietari care nu prea aveau legătură cu serviciile oferite de acea instituţie”, a precizat Mihai Stepanescu.

Prin urmare, fie că este vorba despre parcarea de la spital sau despre cea din spate de la complexul comercial „Victoria”, toate vor avea acelaşi regim de taxare. Angajaţii municipalităţii îşi reiau locul în parcări, pregătiţi să încaseze banii conducătorilor auto care doresc să staţioneze. Indiferent de preţ, probabil că acesta va fi mult mai mic decât cel impus de fosta societate Repark.

Planuri şi pentru maşinile parcate ilegal

Potrivit aleşilor locali, sistemul de taxare va conţine atât abonamente pentru un singur loc de parcare, cât şi pentru orice parcare cu plată din oraş. Primarul Reşiţei a anunţat că a găsit o soluţie pentru a rezolva şi problema celor care nu vor respecta decizia legislativului reşiţean.

„Cred că în perioada următoare putem vorbi de o achiziţie a unui mijloc fix, adică o maşină de ridicare a maşinilor parcate necorespunzător”, a adăugat edilul şef.

La cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local a fost aprobată lista parcărilor din Reşiţa care vor funcţiona în regim de ”parcări publice cu plată, fără pază”. Asta înseamnă că pentru a parca pe unul dintre cele 648 de locuri, cetăţenii vor fi nevoiţi să plătească. Suma va fi stabilită, cel mai probabil, la următorul plen.

Lista parcărilor publice cu plată din Reşiţa:

  1. Administraţia Financiară – 55 de locuri de parcare
  2. Sala Polivalentă – 33 de locuri de parcare
  3. Bazar ”Nera” – 29 de locuri de parcare
  4. Cinematograf ”Dacia” – 19 locuri de parcare
  5. Piaţa Reşiţa Nord – 22 de locuri de parcare
  6. Piaţa ”Traian Vuia” – 25 de locuri de parcare
  7. Bloc 800 – 40 de locuri de parcare
  8. Spitalul Judeţean – 75 de locuri de parcare
  9. Piaţa Reşiţa Sud – 21 de locuri de parcare
  10. Magazin ”Victoria” – 58 de locuri de parcare
  11. Policlinica nr. 2 – 52 de locuri de parcare
  12. BRD-LIDL – 23 de locuri de parcare
  13. Casa de Cultură – 52 de locuri de parcare
  14. Hotel Semenic – SC Prestarea – 19 locuri de parcare
  15. Str. Unirii – 40 de locuri de parcare
  16. Zona ”Poliţie” (B-dul A.I.Cuza – Str. Sportului) – 85 locuri parcare

Alex Toma

Spread the love


Scrieti un comentariu