Prisma » Uncategorized » Candidat independent Iliasă Ioan

Candidat independent Iliasă Ioan

 

Bună ziua

Anunț intenția mea de a candida ca independent pentru alegerea Consiliului Local şi a Primarului Municipiului Reşiţa.

Pentru a transforma intenţia de a candida într-o candidatură efectivă la alegerile locale este nevoie de semnătura mai multor sute de susţinători. Prin aceste semnături se dă şansa unui candidat independent autentic de a-şi exprima, în campania electorală, punctele de vedere vizavi de cele ale reprezentanţilor partidelor politice. Apoi, vine votul prin care fiecare îşi exprimă convingerile pe care şi le-a format.

Rog pe cei care pot şi vor să completeze o listă de 10 (zece) susţinători, până luni 29 aprilie, să mă anunţe, până joi 25 aprilie, pentru a putea aprecia dacă mă pot încadra în termen cu numărul total de aproape de 700 de susţinători.

Ştiu că nu este chiar aşa uşor, dar dacă se doreşte ca cetăţenii să nu mai fie la discreţia grupurilor de interese prin intermediarii (candidaţii) acestora, atunci cred că este bine ca cetăţenii să se implice şi să-şi aleagă direct candidatul ce va depinde exclusiv de cei care l-au ales.

Simpla prezenţă în campania electorală a unui candidat independent, ajuns în urma susţinerilor (semnăturilor) cetăţenilor, poate avea un rol important în dezbaterile ce vor urma.

Dacă candidezi, de ce candidezi? Dacă nu candidezi, de ce nu candidezi?

Susţineţi: Candidat independent Iliasă Ioan, pentru alegerea Consiliului Local şi a Primarului Municipiului Reşiţa

Despre convingerile, argumentele şi motivele mele de a candida puteţi citi pe situl www.prisma-online.ro

Tel. 0723-144233 sau mesaj, pe WhatsApp, pe e-mail la redactia@prisma-online.ro

Se poate completa şi semna lista de susţinători chiar dacă s-a semnat şi pentru alţi candidaţi.

  • Descarcă tabelul pentru semnături de susţinere a candidaturii la Consiliul Local Reşiţa în format Word sau PDF
  • Descarcă tabelul pentru semnături de susţinere a candidaturii la Primăria Reşiţa în format Word sau PDF

 


 

Candidat independent Iliasă Ioan

 

Reşiţa pentru toţi reşiţenii

 

Anunţ intenţia de a candida ca INDEPENDENT, la alegerile locale din acest an (2024), pentru funcţia de consilier local în Consiliul Local al Municipiului Reşiţa şi pentru cea de primar al Municipiului Reşiţa. Subliniez faptul că sunt cu adevărat independent, nu am pe nimeni în spate şi nu fac jocul nimănui. Nu am colaborat cu securitatea!

Să fii independent în politică nu înseamnă să nu depinzi de nimeni şi să faci ce vrei! Dimpotrivă, depinzi mai mult de cetăţean prin legătura directă pe care o ai cu acesta şi poţi să realizezi ceva doar dacă convingi sau eşti convins (de către acesta) ce obiectiv trebuie realizat.

Nu sunt împotriva partidelor politice, dar atitudinea liderilor de partid de a trece peste nevoile şi părerile cetăţenilor şi chiar a propriilor membri, dăunează grav vieţii politice de la noi. Este revoltător felul în care au loc negocierile şi aranjamentele între liderii de partid doar pentru satisfacerea intereselor personale. Aceşti lideri şi acoliţii lor, în numele unor proiecte gândite să satisfacă nevoile şi interesele lor personale, cer populaţiei respectarea legilor şi răbdare, dar tocmai ei nu le respectă şi se grăbesc să-şi înflorească afacerile.

Totul este o mascaradă şi o manipulare iar minciuna, hoţia, înşelătoria… au ajuns să reprezinte măsura puterii. Cu cât cineva minte, fură, înşeală… mai mult şi nu este sancţionat în vreun fel, cu atât este considerat mai puternic şi respectat de cei, tot mai mulţi, care cred că doar aşa se poate reuşi dacă vrei să realizezi ceva. Dacă totuşi cineva încearcă să-şi arate nemulţumirea, faţă de anumite situaţii, este considerat frustrat; dacă sesizează nişte nereguli, este cârcotaş; dacă încearcă să găsească dreptatea în justiţie, este catalogat drept procesoman… În schimb, orice mincinos este un bun politician; orice hoţ este un mare om de afaceri; orice impostor este o mare personalitate…

Nu pot să stau deoparte când văd câtă nemernicie este în jurul meu (administraţie, politică, justiţie, poliţie…), fapt ce mă afectează direct, atât ca cetăţean cât şi personal.

Din păcate, tot mai puţini oameni cred că prin cinste, onoare, adevăr… poţi să reuşeşti în viaţă. Pentru astfel de oameni intenţionez să candidez, cât şi pentru cei care nu cred, dar îşi doresc să fie aşa; pentru cei care îşi dau seama că beneficiile obţinute uşor şi imediat, sunt iluzorii sau sunt mult mai mici decât pierderile avute şi greutăţile peste care dau, într-un sistem ticăloşit; pentru toţi cei care admit că este necesară o schimbare şi că aceasta trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi, cu asumarea unei atitudini civice personale.

Am participat, cu arma în mână la revolta (aşa-zisa revoluţie) din 1989, în timpul căreia am încercat să înţeleg ce se întâmplă de fapt (nu am carnet de revoluționar). Această atitudine, de a nu înghiţi tot ceea ce mi se serveşte, mi-a adus şi încă îmi aduce multe necazuri pentru că mani-pulatorii nu pot să-şi facă jocul, aşa cum vor ei, când ştiu că cineva ia atitudine, motiv pentru care aceştia apelează la tot felul tertipuri, şicane şi lansează zvonuri şi bârfe pentru a mă discredita.

Respect şi cunosc acest oraş, sunt un vechi reşiţean din Reşiţa. Am reînfiinţat cele trei asociaţii vechi, de referinţă, din Reşiţa Română. Bunicul meu, dirijorul Ion Iliasă şi tatăl meu, medicul Petru Iliasă, au servit cu onoare acest oraş pe tărâm cultural şi, respectiv, social.

Eu am încercat şi, încă mai încerc, să mă implic în viaţa publică şi civică, atât direct, cât şi prin implicarea şi susţinerea organizaţiilor ce promovează democraţia şi atitudinea civică (Pro Democraţia, Alianţa Civică) cu ajutorul publicaţiei “Prisma” (care îmi aparţine şi pe care o conduc şi finanţez singur şi independent).

Reşiţa trebuie să fie pentru toţi reşiţenii!

Susţineţi: Candidat independent Iliasă Ioan, pentru alegerea Consiliului Local şi a Primarului Municipiului Reşiţa

Pentru orice nelămuriri sau informaţii suplimentare, vă rog să mă contactaţi la tel. 0723-144233 sau pe email la adresa redactia@prisma-online.ro

Spread the love


Scrieti un comentariu