Prisma » Uncategorized » Candidat independent Iliasă Ioan

Candidat independent Iliasă Ioan


Reşiţa pentru toţi reşiţenii


Anunţ intenţia de a candida ca INDEPENDENT, la alegerile locale din acest an (2020), pentru funcţia de primar al Municipiului Reşiţa şi pentru consilier local în Consiliul Local al Municipiului Reşiţa. Subliniez faptul că sunt cu adevărat independent, nu am pe nimeni în spate şi nu fac jocul nimănui. Nu am colaborat cu securitatea!

Să fii independent în politică, nu înseamnă să nu depinzi de nimic şi să faci ce vrei! Dimpotrivă: depinzi mai mult de cetăţean prin legătura directă pe care o ai cu acesta şi poţi să realizezi ceva doar dacă convingi sau eşti convins (de către acesta) că un anumit obiectiv trebuie realizat.

Nu sunt împotriva partidelor politice dar atitudinea liderilor de partid de a trece peste nevoile şi părerile cetăţenilor şi chiar a propriilor membri dăunează grav vieţii politice de la noi. Este revoltător felul în care au loc negocierile şi aranjamentele între liderii de partid doar pentru satisfacerea intereselor personale. Aceşti lideri şi acoliţii lor, în numele unor proiecte (ce nu se ştie când şi cum vor fi finalizate), cer populaţiei respectarea legilor şi răbdare dar, tocmai ei nu le respectă şi se grăbesc să le înflorească afacerile.

Totul este o mascaradă şi o manipulare iar minciuna, hoţia, înşelătoria… au ajuns să reprezinte măsura puterii. Cu cât cineva minte, fură, înşeală… mai mult şi nu este sancţionat în vreun fel, cu atât este considerat mai puternic şi respectat de cei, tot mai mulţi, care cred că doar aşa se poate reuşi dacă vrei să realizezi ceva. Dacă totuşi cineva încearcă să-şi arate nemulţumirea, faţă de anumite situaţii, este considerat frustrat; dacă sesizează nişte nereguli, este cârcotaş; dacă încearcă să găsească dreptatea în justiţie, este catalogat drept procesoman… În schimb, orice mincinos este un bun politician; orice hoţ este un mare om de afaceri; orice impostor este o mare personalitate…

Din păcate, tot mai puţini oameni cred că prin cinste, onoare, adevăr… poţi să reuşeşti în viaţă. Pentru astfel de oameni intenţionez să candidez, cât şi pentru cei care nu cred, dar îşi doresc să fie aşa; pentru cei care îşi dau seama că beneficiile obţinute uşor şi imediat, sunt iluzorii sau sunt mult mai mici decât pierderile avute şi greutăţile peste care dau, într-un sistem ticăloşit; pentru toţi cei care admit că este necesară o schimbare şi că aceasta trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi.

Am participat, cu arma în mână, la revolta (aşa-zisa revoluţie) din 1989, în timpul căreia am încercat să înţeleg ce se întâmplă de fapt. Această atitudine, de a nu înghiţi tot ceea ce mi se serveşte, mi-a adus şi, încă îmi aduce, multe necazuri pentru că manipulatorii nu pot să-şi facă jocul, aşa cum vor ei, motiv pentru care aceştia lansează tot felul de zvonuri şi bârfe pentru a mă denigra.

Poate unora li se par nepotrivite intervenţiile mele dar am convingerea că o anumită atitudine a cetăţenilor poate contribui foarte mult la prosperitatea unei comunităţi.

Concret, la o primă vedere, cred că sunt necesare anumite măsuri (în ordine cronologică):

  • ordine şi curăţenie generală în tot oraşul;
  • stabilirea obiectivelor/construcţiilor existente ce trebuie şi pot fi renovate, reconsiderate… sau îndepărtate;
  • elaborarea unui plan general care să cuprindă obiective ce sunt necesare pe viitor;
  • continuarea unor proiecte existente şi reconsiderarea altora;
  • accesarea de fonduri europene pentru proiecte noi care să se încadreze în planul de dezvoltare generală a oraşului…

Toate acestea pot fi completate şi discutate în campania electorală şi realizate punctual cu consultarea cetăţenilor.

Respect acest oraş, sunt un vechi reşiţean din Reşiţa Română şi “cunosc” oraşul de peste 150 de ani. Am reînfiinţat cele trei asociaţii vechi, de referinţă, din Reşiţa Română. Bunicul meu, dirijorul Ion Iliasă şi tatăl meu, medicul Petru Iliasă, au servit cu onoare acest oraş pe tărâm cultural şi, respectiv, social.

Eu am încercat şi, încă mai încerc, să mă implic în viaţa publică şi civică, atât direct, cât şi prin susţinerea organizaţiilor ce promovează democraţia şi atitudinea civică, cu ajutorul publicaţiei “Prisma” (care îmi aparţine şi pe care o conduc şi finanţez singur şi independent).

Pentru a transforma intenţia mea de a candida într-o candidatură efectivă la alegerile locale din acest an este nevoie de semnătura câtorva sute de susţinători. Prin aceste semnături, se dă şansa unui candidat independent autentic de a-şi exprima, în campania electorală, punctele de vedere vizavi de cele ale reprezentanţilor partidelor politice. Apoi, vine votul, prin care fiecare îşi exprimă convingerile pe care şi le-a format.


Reşiţa trebuie să fie pentru toţi reşiţenii!


Susţineţi: Candidat independent Iliasă Ioan, pentru alegerea Consiliului Local şi a Primarului Municipiului Reşiţa


Descărcaţi aici lista pentru semnăturile de susţinere a candidaturii, format Word sau PDF.

Sau, completaţi şi semnaţi formularul de mai jos pentru susţinerea candidaturii.





    Note:

    Puteţi completa şi semna lista de susţinători chiar dacă aţi semnat şi pentru alţi candidaţi.

    Listele de susţinători colectate pentru candidaturile pentru funcţia de primar sunt valabile şi pentru candidaturile la consiliile locale.

    Lista susţinătorilor este act public şi se află sub incidenţa art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.

    Pentru orice nelămuriri sau informaţii suplimentare, vă rog să mă contactaţi la tel. 0723-144233 sau pe email la adresa redactia@prisma-online.ro

    

    Scrieti un comentariu