Prisma » Executiv » Maşinile abandonate, ridicate pe bandă rulantă de pe domeniul public

Maşinile abandonate, ridicate pe bandă rulantă de pe domeniul public

Poliţiştii locali au ridicat de la începutul anului 35 de autovehicule. Chiar în această săptămână, oamenii legii au desfăşurat o acţiune de genul acesta pe o stradă din Reşiţa, împreună cu angajaţii Direcţiei de Întreţinere a Patrimoniului.

La Reşiţa sunt tot mai multe autovehicule abandonate. Poliţiştii locali încearcă să identifice proprietarii, să-i someze şi, în final, să ridice maşinile de pe domeniul public. Recent, a avut loc o astfel de acţiune a oamenilor legii pe o stradă din Reşiţa. Un locatar a sesizat organele competente cu privire la faptul că o maşină din spatele blocului a fost folosită în ultima perioadă drept adăpost de oamenii străzii. Proprietarul autovehiculului a fost somat de către poliţişti, dar fără rost. Acesta nu a răspuns solicitării, astfel că poliţiştii au intrat în acţiune.

“Activitatea noastră este urmarea unor sesizări ale cetăţenilor care locuiesc în zonă. Ei au spus că există o maşină pe domeniul public al Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Reşiţa, un autovehicul ce intră în categoria acelora fără stăpân. În baza dispoziţiei primarului, emisă acum câteva zile, maşina a fost ridicată, iar domeniul public a fost eliberat. Maşinile care intră sub incindenţa legii 421 trebuie să îndeplinească anumite condiţii, în special trebuie să fie indicii clare cum că stăpânul nu o foloseşte”, a declarat Alexandru Ciati, directorul executiv al Poliţiei Locale.

De la începutul anului, au fost ridicate 35 de autovehicule care au fost scoase din uz sau ocupau fără rost un loc de parcare. 32 dintre ele au fost luate de proprietari, iar trei maşini au fost ridicate de către muncitorii de la Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, în baza dispoziţiilor date de edilul oraşului, Mihai Stepanescu.

Spread the love


Scrieti un comentariu