Prisma » Educaţie » Fiinţele umane nu au preţ!!

Fiinţele umane nu au preţ!!

Ziua de 18 octombrie este declarata Ziua internaţională pentru combaterea traficului de persoane. Campania de prevenire a traficului de persoane se va derula si in cadrul Colegiului Tehnic Carasan printr-un concurs de proiecte cu incepere de la ora 13.00. Titlul campaniei este: Fiintele umane nu au pret!!

Exploatare sexuală, exploatare prin muncă, manipulare, abuz fizic şi psihic, viol, brutalizare, constrângere, înşelăciune, racolare, victime, traficanţi, privarea de libertate, vânzare de oameni, prelevare de organe, „sclavia modernă”, … etc sunt doar câteva concepte care nu ne pot duce cu gândul decât la un singur fenomen care le cuprinde pe toate: traficul de fiinţe umane.

Pentru că adolescenţii sunt o categorie predispusă şi vizată deseori de traficanţi, s-a considerat oportună ideea de a se derula la noi în şcoală, un proiect de prevenţie a traficului de fiinţe umane realizat în cadrul campaniilor derulate prin Cabinetul de Consiliere şi Asistenţă Psihopedagogică din cadrul Colegiului Tehnic Cărăşan Reşiţa coordonatorul proiectului fiind prof. psihopedagog Mioara Trandafir în parteneriat cu Centrul Raţiu pentru Democraţie cu sediul în Turda, jud. Cluj.

La realizarea proiectului participă profesorii Pîrvu Manuela, Petanec Claudiu, Rancu Dalina, Călinescu Iudit, Miloş Carmen, Mezin Carmen, Marincău Daniela, Cinar Gheorghe, Măcinic Florica, Mocanu Costăchel, împreuna cu elevii claselor IXA, IXB, IXC, IX S1, XA, XB, XC, XIA/C, XI B, XIIA/B, XIII/1.

prof. Leontina Latcu, Colegiul Tehnic Carasan Resita



Scrieti un comentariu