Prisma » Economic » Discuţii pentru telegondolă pe Muntele Semenic

Discuţii pentru telegondolă pe Muntele Semenic

Cea mai lungă pârtie din ţară, care se întinde de pe Muntele Semenic şi până în comuna Văliug, este funcţională încă de anul trecut. Pentru că nu există încă o instalaţie de transport pe cablu, autorităţile locale le pun schiorilor la dispoziţie autobuze. Lucrurile se pot schimba însă în viitorul apropiat.

Planul de montare a telegondolei pentru cea mai lungă pârtie din ţară este în stadiul de negociere. Cel puţin, asta susţin autorităţile locale de la Văliug. De mai multe luni, acestea poartă discuţii cu omul de afaceri Gruia Stoica, ce figurează în topurile revistelor de profil ca fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din România. Potrivit edilului-şef, Sorin Blaga, milionarul în euro ar fi interesat să investească într-o astfel de instalaţie pe Muntele Semenic. „Acum o săptămână am fost la Bucureşti, la domnul Stoica, l-am rugat să ne dea terenul pe care dânsul e proprietar. Acum, discuţii sunt, pentru că dumnealui spunea că este dispus să investească, în sensul că având terenul, este dispus să cumpere telegondola”, a spus primarul comunei Văliug, Sorin Blaga. Acesta se gândeşte că cel mai potrivit în această situaţie ar fi un contract de asociere între Primărie şi omul de afaceri.

Cine este Gruia Stoica

Omul de afaceri Gruia Stoica a cumpărat în 2001 hotelurile de pe Muntele Semenic, privatizate de Guvernul de la vremea respectivă. În cauză sunt Nedeea şi Central, care împreună au circa 600 de locuri de cazare. Administrarea dezastruoasă a acestora însă, le-a pus lacăt pe uşă, fără ca milionarului să îi pese de mica sa investiţie de la 1.400 de metri altitudine.

În discuţiile pe care administraţia locală le-a purtat cu Gruia Stoica au intrat şi imobilele de pe Semenic. „Referitor la acestea, dumnealui a declarat că dacă ştia că oamenii care le-au administrat sunt de rea credinţă, nu le-ar fi lăsat în grija lor. Este hotărât să le vândă, dacă este cazul!”, a adăugat primarul de la Văliug.

Plan de rezervă pentru telegondolă

Dat fiind contextul în care omul de afaceri şi-a manifestat intenţia de a se implica într-un parteneriat publicprivat, administraţia locală are şi o a doua variantă pentru construirea unei telegondole. „Varianta B este schimbul de teren cu Romsilva şi gondola pe care omul de afaceri Romeo Dunca a promis că ne-o dă. Până la urmă, important este să finalizăm lucrările până anul viitor. Nu contează cine montează instalaţia pentru că, paradoxal, lucrările sunt cea mai mică problemă”, subliniază edilul-şef.

Spread the love


Scrieti un comentariu