Prisma » Mediu » Casa viitorului va fi proiectată şi în Caraş-Severin

Casa viitorului va fi proiectată şi în Caraş-Severin

Aleşii judeţeni au votat la cel mai recent plen alocarea unei sume de bani pentru cofinanţarea proiectului “Mild House”. Acesta prevede construirea unor case, care vor funcţiona eco. Dincolo de consumul redus de energie, construcţiile vor fi amplasate în zone pure din punctul de vedere al poluării şi pe terenuri unde costurile sunt reduse. Şi cei care vor locui în aceste clădiri sunt selectaţi, astfel că cei care vor locui aici trebuie să aibă un comportament eco.

Casa viitorului va fi proiectată şi în Caraş-Severin. Asta după ce, Uniunea Europeană a alocat fonduri în acest sens. Bugetul proiectului se apropie de 250 de milioane de euro şi vizează mai multe ţări, precum Austria, Grecia, Italia, Bulgaria, România, dar şi alte zece state din Europa de Sud Est, tocmai pentru a reduce diferenţa între nivelurile de dezvoltare a regiunilor europene şi a recupera din decalajul regiunilor mai puţin favorizate.

Proiectul vizează posibilitatea iniţierii unor acţiuni pilot care vor deschide un drum cu potenţial ridicat. Mai exact, acesta se referă la construirea unor case inovative, ecologice cu un ridicat conţinut tehnologic, consum de energie redus, emisii de dioxid de carbon cât mai scăzute, la costuri accesibile, care ar trebui să fie proiectate în aşezări ecologice, amplasate pe terenuri cu costuri reduse, unde chiriaşii vor avea comportamente eco-orientate.

La cel mai recent plen, aleşii judeţeni au aprobat contribuţia proprie a forului, de 2 la sută din buget. În bani, asta înseamnă aproape 3.000 de euro.

Spread the love


Scrieti un comentariu