Prisma » Mediu » La golirea lacului de acumulare de la barajul Gozna nu s-a respectat legislaţia în vigoare privind protejarea fondului piscicol!

La golirea lacului de acumulare de la barajul Gozna nu s-a respectat legislaţia în vigoare privind protejarea fondului piscicol!

Grupul Ecologic de Colaborare Nera îşi exprimă protestul faţă de modul cum s-a realizat golirea lacului de acumulare de la barajul Gozna, eveniment care a cauzat moartea unei importante cantităţi de peşte din fondul piscicol natural. Golirea lacului s-a făcut fără respectarea Legii 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura care la art. 49 (1), alin. c prevede că “Persoanele fizice şi persoanele juridice, care folosesc apele din domeniul public în alte scopuri decât cel piscicol, sunt obligate să amenajeze zone speciale de pescuit şi zone pentru protejarea şi salvarea fondului piscicol la golirea lacurilor de acumulare”.

Din informaţiile pe care GEC Nera le deţine, în cazul barajului de la Gozna nu a fost constatată situaţia de forţă majoră, caz în care legea admite sacrificarea faunei piscicole.

Doina Mărgineanu

Spread the love


Scrieti un comentariu