Prisma » Mediu » SC BĂLEANU SERVICOM srl, în complicitate cu Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Caraş–Severin, blochează distribuirea de către GEC Nera a informaţiilor privind factorii responsabili de agresiunile împotriva mediului

SC BĂLEANU SERVICOM srl, în complicitate cu Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Caraş–Severin, blochează distribuirea de către GEC Nera a informaţiilor privind factorii responsabili de agresiunile împotriva mediului

Logo Grupul Ecologic de Colaborare Nera

Grupul Ecologic de Colaborare Nera, asociaţie apolitică şi nonprofit de persoane fizice, realizează în mod constant monitorizarea activităţilor care agreseză factorii de mediu şi biodiversitatea din sudul Banatului iar concluziile privind principalele fenomene de agresiune şi factorii direct responsabili de producerea acestora sunt postate pe pagina web a organizaţiei în scopul unei informări a populaţiei din surse alternative, care completează informaţiile furnizate de către autorităţile publice sau firmele din zonă.

Pagina web GEC Nera este găzduită de serverul aparţinând SC BĂLEANU SERVICOM din Moldova Nouă care în prima parte a lunii octombrie a.c nu a permis vizionarea paginii web a GEC Nera iar din momentul restabilirii accesului cca 1/3 din link-urile paginii, care includeau informaţii de ultim moment în legătură cu agresiunile împotriva mediului, nu mai erau funcţionale.

Sesizată în această perioada prin mesaje pe e-mail si ulterior prin notificare scrisă de către reprezentantul autorizat al GEC Nera care plăteşte taxa de suport pe server, SC BĂLEANU SERVICOM nu a remediat situaţia până în momentul difuzării acestui comunicat de presă.

Link-urile dispărute de pe pagina web a GEC Nera au fost realizate printr-o finanţare din fonduri ale Uniunii Europene, motiv pentru care în 29 octombrie a.c GEC Nera primit o somaţie din partea finanţatorului de restituire a sumelor cheltuite în cazul în care pagina web a GEC Nera nu apare în formatul iniţial.

Pentru acest motiv în 29 octombrie, şi ulterior în 2 noiembrie şi 5 noiembrie a.c, GEC Nera şi reprezentantul autorizat al GEC Nera în calitate de persoană fizică s-a adresat Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Caraş – Severin şi Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului cu solicitarea de a face demersurile legale pentru restabilirea formatului iniţial al paginii web a GEC Nera.

Ne exprimăm prin acest comunicat de presă protestul nostru faţă de modul cum Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Caraş–Severin a înţeles în această perioadă să aplice legea nr. 363/2007 în vederea remedierii disfuncţionalităţii paginii web a GEC Nera, pentru care suntem cu plata la zi a taxei de găzduire pe server, şi considerăm aceasta ca pe un gest de încurajare a obstrucţionării dreptului de exprimare a societăţii civile.

Doina Mărgineanu – Consilier pentru relaţii publice al GEC România

Spread the love

  1. Cornel Popovici Sturza says:

    Nu am primit nici un raspuns ca persoana fizica nici de la OPC CS nici de la Ag. Nationala PC, ori eu ca persoana fizica am notificat deoarece donez ca sa platesc taxa de gazduire a paginii web GEC Nera. OPC CS a raspuns doar la comunicatul de presa ca nu este de competenta lor sa intervina pt probleme ale persoanelor juridice. Deocamdata a trebuit sa repar site-ul pe banii mei pentru ca riscam returnarea fondurilor catre UE dar am salvat pagina asa cum arata dupa ce a stricat-o “desteptul” de la serverul lui Baleanu
    Luni cer la Ag. Nat, a Functionarilor pubici sanctionarea celor de la OPC si fac o notificare si la autoritatea CE pt protectia consumatorilor. …Si cand te gandesti ca astia se pregatesc sa guverneze 4 ani (in cazul OPC CS inca 4 ani).

Scrieti un comentariu