Prisma » Educaţie » S-a redeschis Grădina Zoologică „prof. Ioan Crişan” din Reşiţa

S-a redeschis Grădina Zoologică „prof. Ioan Crişan” din Reşiţa

Ieri la Reşiţa a fost inaugurată una din cele mai frumoase şi dotate grădini zoologice din ţară.

Grădina Zoologică „prof. Ioan Crişan” din Reşiţa s-a înfiinţat în anul 1955, la iniţiativa profesorului Ioan Crişan, şi a fost inaugurată oficial în anul 1965.

În anul 2011 au început lucrările de reabilitare a grădinii existente şi de modernizare a acesteia prin execuţia de construcţii noi şi completarea cu noi specii de animale, în cadrul proiectului „Modernizare Grădină Zoologică «prof. Ioan Crişan» – Municipiul Reşiţa”.

Valoarea totală a investiţiei este de 7.534.351,15 de lei. Contribuţia Consiliului Local al Municipiului Reşiţa a fost de 25% (2.426.676,15 lei) iar restul de 75% a reprezentat finanţare de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (5.107.675 lei). Valoarea lucrărilor de execuţie este de 7.332.512,72 lei.

Suprafaţa grădinii s-a extins de la 1,4 hectare la 5,6 hectare.

În Grădina Zoologică se regăsesc animale noi: zimbru, jaguar, pumă, emu, lama, mara, sconcs şi cerb lopătar. De asemenea, Grădina Zoologică „prof. Ion Crişan” din Reşiţa beneficiază de construcţii noi precum: o clădire educaţională, destinată elevilor, pentru desfăşurarea orelor de biologie sau a altor activităţi, un punct veterinar modern şi de o clădire-carantină, o bucătărie, un fânar şi o magazie multifuncţională precum şi un magazin de suveniruri.

Spread the love


Scrieti un comentariu