Prisma » Legislativ » Noi reguli europene din 2014

Noi reguli europene din 2014

În 2014 vor intra în vigoare legi importante privind protecţia consumatorilor, drepturile de proprietate intelectuală şi protecţia mediului înconjurător, deşeurile electrice şi brevetele europene. Urmează să fie adoptate şi reguli privind uniunea bancară a UE şi libera circulaţie a muncitorilor.

Drepturile de proprietate intelectuală vor fi consolidate prin controlarea la frontieră a mai multor încălcări potenţiale şi prin introducerea unor reguli noi privind jurisdicţia tribunalelor şi recunoaşterea deciziilor judecătoreşti (din ianuarie).

Corpul voluntar european de ajutor umanitar şi-a încheiat faza pilot, iar în următorii şapte ani va crea oportunităţi pentru 10.000 de persoane care doresc să lucreze ca voluntari în operaţiuni umanitare în întreaga lume.

Peste patru milioane de tineri europeni vor putea studia în străinătate cu noul program Erasmus+, care beneficiază de un fond de 14 miliarde de euro pe perioada 2014-2020.

În februarie vor intra în vigoare reguli care cer ca uscătoarele de rufe să fie mai ecologice. Din noiembrie, reguli europene vor asigura o mai bună gestionare a deşeurilor electrice şi electronice.

Se sfârşeşte era termometrelor şi a altor dispozitive de măsurare cu mercur, prin extinderea domeniului de aplicare a regulamentului REACH privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea şi restricţionarea substanţelor chimice.

Informarea consumatorilor se va ameliora odată cu intrarea în vigoare a noilor norme privind etichetarea: alimentele procesate trebuie să prezinte informaţii nutriţionale, pe carnea neprocesată trebuie să se specifice locul de origine, iar pe etichete trebuie să se regăsească printre ingrediente şi alergenii, precum alunele sau laptele.

Alte reguli ce vor intra în vigoare în 2014 vizează mecanismul unic de rezoluţie pentru instituţiile de credit şi firmele de investiţii, ga-ranţiile de garantare a depozitelor şi facilitarea libertăţii de circulaţie a muncitorilor în UE.

Noi reguli privind tutunul şi protecţia datelor sunt în curs de adoptare.

parlament, REF.: 20140106STO31910

Spread the love


Scrieti un comentariu