Prisma » Executiv » Reabilitare şi modernizare Cinematograf Dacia şi stadion Mircea Chivu

Reabilitare şi modernizare Cinematograf Dacia şi stadion Mircea Chivu

Consiliul Local al municipiului Reşiţa s-a întrunit în data de 14 ianuarie 2015 într-o şedinţă extraordinară, convocată de îndată.

Principalele proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi cuprind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru investiţia „Reabilitare Cinematograf Dacia” şi aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru investiţia „Reabilitare şi modernizare stadion Mircea Chivu – municipiul Reşiţa”

Investiţia „Reabilitare Cinematograf Dacia”, proiect aprobat de consilieri, prevede modernizarea clădirii, conform cerinţelor actuale pentru astfel de funcţiuni, recompartimentarea şi echiparea corespunzătoare. Dintre indicatorii tehnico-economici amintim:

  • redimensionarea sălii actuale care va următoarea configuraţie: o sală mare de 471 de locuri şi două noi săli de proiecţie cinematografică în sistem 3D, având o capacitate de 112 locuri, respectiv 65 de locuri
  • schimbarea mobilierului, a sistemului de iluminat, acustic şi de proiecţie

Valoarea totală a investiţiei este de 17.997.570 lei. Prin proiectul „Reabilitare şi modernizare stadion Mircea Chivu – municipiul Reşiţa”, aprobat de consilieri, se doreşte modernizarea stadionului actual. Sunt prevăzute lucrări precum:

  • extinderea locurilor pentru spectatori cu peluzele nord şi sud, care vor avea o capacitate de 14.478 de locuri
  • extinderea tribunei oficiale cu un corp de clădire independent.

Valoarea totală a investiţiei este de 33.981.070 lei. În vederea implementării acestor două proiecte de investiţii vor fi întreprinse demersuri pentru accesarea de fonduri.


În premieră, la cinematograful „Dacia” din Reşiţa vor rula proiecţii de film 3D.

Municipiul Reşiţa s-a asociat cu o societate comercială din Bucureşti, pe o durată de un an, în vederea realizării de proiecţii de film. Societatea asigură echipamentul tehnic necesar şi difuzarea celor mai noi producţii cinematografice. Potrivit estimărilor reprezentanţilor societăţii, filmele vor putea fi vizionate începând din 22 ianuarie 2015.

În cadrul acestui parteneriat, vor rula săptămânal, de vineri până duminică, atât proiecţii de film 2D cât şi 3D, fiind prezentate 10-12 premiere de film pe lună şi chiar avanpremiere, o dată la 2 luni.

Preţul unui bilet pentru un film 2D este de 10 lei iar pentru un film 3D – 15 lei.

De asemenea, reşiţenii vor avea posibilitatea de a achiziţiona floricele de porumb (popcorn) şi alte asemenea produse de la un stand amenajat la intrarea în cinematograf.

Programul filmelor în perioada 22-25 ianuarie 2015 este anexat acestui comunicat de presă.

Spread the love


Scrieti un comentariu