Prisma » Executiv » Programări on-line pentru înmatricularea autovehiculelor şi preschimbarea permisului de conducere

Programări on-line pentru înmatricularea autovehiculelor şi preschimbarea permisului de conducere

1. Programări on-line pentru înmatricularea autovehiculelor

Începând de vineri, 24 februarie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Caraş-Severin pune la dispoziţia cetăţenilor care doresc înmatricularea/transcrierea unui vehicul un sistem de programări online, pentru a scurta timpul de aşteptare la ghişeu. Astfel, accesând link-ul www.drpciv.ro/rezervarecs/inmatriculare.php,

care poate fi găsit şi pe pagina oficială a Instituţiei Prefectului – Jud. Caraş-Severin, www.prefcs.ro, solicitantul are posibilitatea alegerii datei în care doreşte să se prezinte pentru depunerea documentelor. În urma verificării disponibilităţii pentru data solicitată, softul va emite primul interval de timp pentru care nu există deja rezervare. Programarea este gratuită şi netransmisibilă, iar solicitantul este sfătuit ca, înainte de completarea acesteia, să se asigure că deţine toate actele necesare. Rezervarea se poate efectua numai pentru următoarele 2 luni calendaristice (fără sâmbătă, duminică) cu excepţia sărbătorilor legale. Odată efectuată programarea, aplicaţia nu va mai permite o altă programare decât după expirarea acesteia.

Solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de înmatriculări la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul complet de înmatriculare, cartea de identitate şi rezervarea listată. Programările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar pana la ora 08:00.

Informaţii despre documentele necesare înmatriculării/transcrierii vehiculelor sunt disponibile pe pagina de internet www.prefcs.ro

2. Programări on-line pentru preschimbarea permisului de conducere

Începând de joi, 2 martie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Caraş-Severin pune la dispoziţia cetăţenilor care doresc preschimbarea permisului de conducere un sistem de programări on-line, pentru a scurta timpul de aşteptare la ghişeu. Astfel, accesând link-ul www.drpciv.ro/rezervarecs/preschimbare.php, care poate fi găsit şi pe pagina oficială a Instituţiei Prefectului – Jud. Caraş-Severin, www.prefcs.ro, solicitantul are posibilitatea alegerii datei în care doreşte să se prezinte pentru depunerea documentelor.

Rezervarea se poate efectua numai pentru următoarele două luni calendaristice (fără sâmbătă, duminică) cu excepţia sărbătorilor legale. Odată efectuată rezervarea, aplicaţia nu va mai permite o altă rezervare decât după expirarea acesteia.

Solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de preschimbare permise la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul, cartea de identitate, permisul de conducere şi rezervarea listată. Rezervările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar pana la ora 08:00.

În perioada 2 – 15 martie 2017 persoanele cu bon de programare on-line vor avea prioritate faţă de persoanele fără programare, urmând ca, începând cu data de 15 martie, preschimbarea permisului de conducere să se facă numai în baza programării prealabile on-line.

Biroul de presă – PrefecturăScrieti un comentariu