Prisma » Economic » 20 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea structurii de apă din judeţul Caraş-Severin

20 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea structurii de apă din judeţul Caraş-Severin

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat fazarea unui proiect major din judeţul Caraş-Severin, ce are în vede-re modernizarea structurii de apă şi apă uzată.

“În urma acestei decizii, va putea fi finalizată o investiţie de mare necesitate pentru locuitorii din această zonă a ţării. Proiectul prevede reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Oraviţa, Anina şi Băile Herculane. Îmbunătăţirile vor asigura calitatea apei potabile şi epurarea apelor uzate la standarde europene”, a declarat Corina Creţu.

Totodată, va creşte gradul de protecţie a mediului înconjurător, deoarece toate apele uzate din gospodării şi companii vor fi tratate înainte de deversare.

În urma etapizării, investiţia începută în perioada de programare 2007-2013 va putea fi finalizată în actuala perioadă de programare. Proiectul “Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat prin Fondul de coeziune, contribuţia UE fiind în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Comisia Europeană – Reprezentanţa în România

Spread the love


Scrieti un comentariu