Prisma » Social » Registrul Electronic Central pentru Persoane cu Handicap

Registrul Electronic Central pentru Persoane cu Handicap

Marţi, 11 septembrie 2012 Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a semnat un contract de consultanţă care are drept obiectiv realizarea Registrului Electronic Central pentru Persoane cu Handicap, unul dintre indicatorii stabiliţi în cadrul noului acord de împrumut cu BIRD, destinat finanţării Proiectului privind incluziunea socială, aprobat prin Legea nr. 40/2007.

Scopul Registrului este de a integra într-un depozit de date central toate informaţiile existente în bazele de date ale direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de a fi un sistem informatic unitar de colectare/raportare a acestor date, oferind astfel suportul informaţional pentru deciziile şi politicile cu impact asupra activităţilor din responsabili-tatea beneficiarilor platformei.

Registrul Electronic Central pentru Persoane cu Handicap va deveni astfel un punct naţional unic de agregare a datelor, de informare şi acoperire a multiplelor forme de raportare a activităţilor cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Spread the love


Scrieti un comentariu