Prisma » Mediu » AvenTURA – Muntenegru 2012

AvenTURA – Muntenegru 2012

Asociaţia Bike Attack Resita tocmai a încheiat cu succes expediţia AvenTURA – Muntenegru 2012, o expediţie de mountain biking ce a durat 9 zile, între 29 septembrie şi 8 octombrie. Am călătorit pe două roţi prin Parcul Naţional Biogradska Gora, Parcul Naţional Lovcen şi uimitorul Parc Naţional Durmitor unde am urcat până la peste 2.000 de metri. Traseele parcurse au însumat in total 510 km si o diferenţă de nivel de peste 15.000 de metri.

Participanţii la AvenTURĂ au fost: Cătălin Gavrila, Cristian Minghel, Şerban Mateşoane, Robert Laszlo şi Ciprian Sonea pe biciclete şi Garvril Soran ca suport logistic si tehnic. Am realizat această expediţie cu scopul de a promova pentru tinerii şi adulţii din România conceptul de vacanţe active, de relaxare activă şi la nivel general, acela al stilului de viaţă sănătos, al turismului sustenabil şi prieten cu mediul înconjurător. Am ales ca destinaţie Muntenegru deoarece această ţară este ţinta multor romani pe timpul verii, dar activităţile sunt limitate, iar zona de interes a turiştilor nu depăşeşte plajele aglomerate. Am dorit astfel să aducem o altă perspectivă asupra acestei destinaţii turistice, să explorăm dincolo de stereotipul cataloagelor agenţiilor de turism şi să arătăm că acest lucru este la îndemâna oricui.

„Majoritatea celor care prefera Muntenegru ca destinaţie de conce-diu aleg litoralul; noi am vrut să arătăm ca vacanta este si altceva decât întinsul pe şezlong la soare şi decât zilele lungi şi calde în care nu faci mai nimic, iar ceea ce vizitezi este ce ţi se arată şi oferă pe tavă, exact ca într-un parc de distracţii. Cu bicicleta poţi să vezi locuri uimitoare, dincolo de pozele clişeu ai contact direct cu oamenii, poţi să guşti produse autentice si să descoperi minunăţii ascunse. Din ce în ce mai mulţi oameni se plâng de rutina vieţii de zi cu zi şi sunt sigur ca majoritatea tânjim după o aventura care sa ne facă sa rupem monotonia. Noi am îndrăznit să ne creăm propria aventură şi dorim să îi încurajăm şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Am făcut de fapt un pas spre zonele mai puţin cunoscute si le oferim celor care doresc un altfel de vacanţă tot supor-tul: sfaturi de călătorie, trasee, recomandări si informaţii necesare pentru planificarea financiară.” a declarat Cătălin Gavrila, preşedinte.

AvenTURA Muntenegru face parte din seria de expediţii internaţionale de mountain biking a asociaţiei, venind ca o continuare a expediţiilor de traversare a Alpilor pe mountainbike din 2007, 2008, şi 2009: AvenTURA 2007 Transalpina, AvenTURA 2008 Transalp – Glacier Express şi Razbunarea Dolomiţilor – AvenTURA 2009.

Spread the love


Scrieti un comentariu