Prisma » Educaţie » Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!

Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!

În cadrul priorităţii naţionale ”Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, în perioada octombrie 2012 – martie 2013, Poliţia Română şi-a propus implementarea la nivel naţional, a unei campanii de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor sub sloganul ”Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!”.

In judeţul nostru, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi specifice de informare, prin organizarea de întâlniri cu elevii claselor IX – XI ai Liceului de Artă ”Sabin Păuţa” din Reşiţa.

Principalul material de susţinere care este utilizat în cadrul acestor activităţi informativ – preventive este reprezentat de filmul educativ ”Cheia e la tine!” care cuprinde mărturiile unor tineri ce ispăşesc pedepse privative de libertate în două dintre penitenciarele destinate minorilor din ţară, Penitenciarul pentru minori din Craiova şi Penitenciarul pentru femei Târgşor. Elevilor le sunt prezentate astfel într-un mod direct şi realist consecinţele juridice pe care le implică adoptarea unui comportament violent pecum şi urmările în plan social şi afectiv asociate experienţei lipsirii de libertate la o vârsta vulnerabilă cum este cea a adolescenţei.

Prin exemple de situaţii concrete poliţiştii doresc să convingă tinerii că atitudinea face de cele mai multe ori diferenţa între libertate şi delincvenţă iar toleranţa şi comunicarea sunt soluţii mult mai eficiente de ieşire dintr-o situaţie problematică.

Activităţile de informare şi transmitere a mesajului preventiv vor fi urmate în intervalul ianuarie – februarie 2013 de cea de-a doua etapă a campaniei, constând într-un concurs de creaţie în care elevii pot participa cu eseuri antiviolenţă câştigătorii urmând a fi desemnaţi în cursul lunii martie 2013.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin

Spread the love


Scrieti un comentariu