Prisma » Politic » Foştii PP-DD-işti din Caraş-Severin îi acuză pe actualii de nereguli

Foştii PP-DD-işti din Caraş-Severin îi acuză pe actualii de nereguli

Mai mulţi membri fondatori ai PP-DD Caraş-Severin şi-au arătat miercuri, la Reşiţa, nemulţumirea faţă de modul în care au fost excluşi din această formaţiune politică. Cu toate că, în 2010, ei sunt cei care au reuşit să înfiinţeze 73 de organizaţii la nivelul judeţului, la ora actuală, sunt demişi, chiar dacă, în acest fel, susţin aceştia, a fost încălcat statutul partidului.

„În PP-DD Caraş-Severin nu se respectă statutul. Nu ţi se dă posibilitatea să te aperi. Aproape toţi cei care am fondat acest partid, nu ne mai regăsim în el, iar motivele pentru care am fost excluşi sunt puerile. Acest lucru s-a întâmplat după alegerile locale, după ce, fiecare dintre noi am dat mii de euro pentru această formaţiune politică. Ni se cereau între 3.000 şi 6.000 de euro, pentru un loc eligibil pe liste, la alegerile locale. Decizia excluderii noastre a venit, în special, din partea preşedintelui PP-DD Caraş-Severin, Valentin Blănariu, şi a secretarului filialei, Ioan Simion Purec”, a afirmat Viorel Bosnea, unul dintre fondatorii PP-DD în judeţ.

În conferinţa de presă susţinută de foştii membri de partid, care au deţinut până la momentul excluderii şi funcţia de preşedinţi ai diferite organizaţii locale, a vorbit şi consilierul judeţean Dorinel Iacob, care a şi arătat două facturi de cazare şi masă pe care susţine că a trebuit să le achite pentru staff-ul de la Bucureşti venit în campanie, în oraşul-staţiune Băile Herculane.

La rândul său, fostul preşedinte al PP-DD Prigor şi fost consilier local, Antonică Moţ, spune că a fost exclus, deoarece, s-a opus unui proiect de hotărâre ce privea trecerea din domeniul public, în domeniul privat, a unui teren de 350 hectare, pe Muntele Semenic.

„Eu am votat după voinţa oamenilor care m-au ales, adică, împotriva acestui proiect de hotărâre. Şi pentru că m-am opus şi nu am cedat presiunilor preşedintelui PP-DD Caraş-Severin, Valentin Blănariu, am fost exclus din partid şi mi s-a retras sprijinul politic pentru funcţia de consilier local”, a precizat Antonică Moţ.

Şi fostul preşedinte al PP-DD Goruia, William Beck, şi-a arătat nemulţumirea, pentru că, tot la alegerile locale, conducerea filialei a schimbat ordinea pe liste, fără să cunoască meritele candidaţilor.

Dan Apostolescu

Spread the love


Scrieti un comentariu