Prisma » Educaţie » Practici pentru un turism naţional la standarde europene

Practici pentru un turism naţional la standarde europene

In perioada 11 februarie- 3 martie 2013, elevii Liceului Banatean Otelu Rosu, participa in cadrul unui proiect Leonardo da Vinci, la un stagiu de pregatire practica in Portugalia. “Practical Work Experience in cooking International Dishes for a better transition from school to work place” se adreseaza unui grup de 16 elevi de clasa a XI-a, calificarea Tehnician in gastronomie, nivel 3 de calificare. “Scopul proiectului este de a pregati la standarde europene viitorii specialisti în domeniul gastronomiei si de a le spori astfel sansele de angajare si eventual de viitoare experiente de lucru in spatiul european” mentioneaza prof.ing. Daniela Chelbea, directoare adjuncta a Liceului Banatean din Otelu Rosu. Pentru atingerea acestui scop, participantii la proiect, efectueaza stagiul de pregatire practică prevazut în curriculum national, in cadrul a doua restaurante din Lisabona. In urma parcurgerii acestuia, elevii isi vor dezvolta competente tehnice specializate ce vizeaza realizarea si promovarea preparatelor specifice bucatariei internationale. Rezultatele proiectului includ pe langa competentele tehnice specializate ce urmeaza a fi dobandite si achizitionarea de competente lingvistice si culturale prin intermediul programului cultural pe care participantii il vor parcurge in aceasta perioada si care vizeaza multe obiective turistice si istorice din aceasta tara.

Spread the love


Scrieti un comentariu