Prisma » Sport » Cupa Cerbul 2013

Cupa Cerbul 2013

Muntele Mic nu este deloc mic. Masivul ar fi putut lesne să se cheme Muntele Întins sau Muntele Mare (1802 m). În ochii pasionaţilor sporturilor de iarnă, altceva îl face Mare: abundenţa zăpezii. Aici se poate schia din noiembrie până în mai, 180 de zile pe an! Dacă adăugăm panorama copleşitoare şi teritoriile vaste de natură intactă, staţiunea Muntele Mic (30 de kilometri de Caransebeş) se impune ca o destinaţie obligatorie de iarnă.

Muntele Mic este un loc tradiţional de schiat al timişorenilor, care au pus bazele staţiunii în perioada interbelică (1936).

După o perioadă de glorie în anii ’80, interesul turiştilor a scăzut. În 2004, iubitorii de schi din compania timişoreană World Media Trans, împreună cu Cabana Cerbul, au vrut să redea zonei atenţia binemeritată. Pârtiile cu grade variate de dificultate se recomandau pentru o competiţie deschisă tuturor. Aşa s-a născut Cupa Cerbul la schi şi snow-board.

În primii cinci ani, peste 1000 de tineri sportivi amatori s-ai întrecut pentru premiile şi medaliile puse în joc.

Pe parcurs s-au alăturat asociaţii sportive, autorităţi locale şi judeţene, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin. Succesul său a impulsionat înviorarea turismului pe Muntele Mic. Astăzi, sporturile albe sunt deservite aici de trei schilifturi, două ratracuri, numeroase cabane şi restaurante la capătul pârtiei.

Desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Schi la fiecare început de martie, Cupa Cerbul Muntele Mic a ajuns la a zecea ediţie. O zi plină de sport şi distracţie dedicate amatorilor, organizate într-un moc profesionist. La întreceri asistă şi un observator din partea Federaţiei.

Amploarea evenimentului a impus ca, începând cu anul 2006, acesta să fie organizat de o grupare independentă: Asociaţia Sportivă WMT, care pregăteşte o nouă generaţie de iubitori ai schiului.

cupa-cerbul

Spread the love


Scrieti un comentariu