Prisma » Sport » Încep înscrierile pentru Concursul Internaţional de şah pentru Copii şi Juniori

Încep înscrierile pentru Concursul Internaţional de şah pentru Copii şi Juniori

Asociaţia PRO LOGOS şi Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii anunţă începerea înscrierilor pentru Concursul Internaţional de Şah pentru Copii şi Juniori sub 16 ani. Înregistrarea participanţilor se face exclusiv pe website-ul concursului, www.chessopen.net, până cel târziu în data de 1 iunie 2013.

Concursul Internaţional de Şah pentru Copii şi Juniori se va desfăşura în perioada 24 – 30 iulie 2013, în Timişoara, şi este cea mai mare competiţie destinată generaţiei tinere, organizată în România.

„Turneul va cuprinde 9 runde (7 zile) sistem Elveţian şi este înregistrat la Federaţia Internaţională de Şah şi Federaţia Română de Şah, pentru calculul ELO şi CIV şi obţinerea de norme pentru titlurile internaţionale şi naţionale. Ritmul de joc este de 1 oră şi 30 de minute pentru întreaga partidă, plus un increment de 30 de secunde/mutare, începând cu prima mutare” a precizat Dorin Andreica, director de turneu si sponsor principal al competiţiei.

Concursul va avea loc la Restaurantul Universitar Politehnica, cazarea fiind asigurată în căminele Universităţii de Vest. Sportivii care plătesc taxa de participare până la 1 iunie vor fi cazaţi gratuit, iar dacă doresc, se pot înscrie pentru trei mese pe zi, la preţul de 35 ron/zi.

“Premiile sunt nete şi garantate, indiferent de numărul de participanţi. Premiile nu sunt cumula-bile, iar în caz de egalitate de puncte se vor împărţi cu sistemul Hort. Se acordă medalii şi diplome primilor 3 clasaţi la fiecare categorie de vârstă şi diplome de participare pentru toţi sporti-vii” a adăugat Dorin Andreica, directorul de turneu.

Competiţia tinerelor talente la şah este susţinută de Universitatea de Vest Timişoara, Fundaţia Politehnica şi AJ Şah Timiş, în calitate de parteneri ai evenimentului.

Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa website-ul www.chessopen.net sau vă puteţi adresa telefonic directorului de turneu, la numărul de telefon 0728.881.221.

Spread the love


Scrieti un comentariu