Prisma » Civica » Noi nu vrem justiţie!

Noi nu vrem justiţie!

După cum au decurs lucrurile cu ultimii doi celebri puşcăriaşi ai ţării, am impresia că în mintea mult prea obosită şi needucată a urmaşilor proştilor ce au ajuns şefi de CAP, justiţia ar trebui să se pronunţe ca urmare a unui referendum prin care doreii să îşi aroge drept de zeiţe ale justiţiei sau dreptăţii în te miri ce mitologii ale lumii. Inclusiv cea dacică, fireşte, dacă ar fi să amintesc ticul verbal al primului celebru infractor politic băgat după gratii. Fireşte, Adrian Năstase. Cel care a domnit peste o clică de stânga, care a pus bazele corupţiei din România. A lansat, a promovat şi a împământenit anormalitatea ca normalitate şubrezind mai rău ca termitele economia dar şi viaţa politică şi socială din ţară. La arestarea sa, melodramă. Sceneta demnă de un Tolstoi sau măcar un Dostoievsky, dacă nu o simplă descărcare a pistoletului dintr-un indus prea mult simţ al onoarei interbelice (nu se poate să nu fi văzut măcar un film cu scena celui ce se închide în birou şi îşi pune pistolul la tâmplă;culmea, tuturor le ieşea). Ce mai vaiet, ce mai plânset, pentru idolul reţetei de succes politic şi social! Om de familie bună, doctor în materia dreptului, diplomat, şef de guvern etc. Justiţia însă, l-a condamnat la închisoare cu executare. Adică, infractor dovedit. Punct!

De trei zile încoace, alt celebru. Cam fără ştaif, dacă ne putem permite să-l comparăm cu primul. Fără şcoli, fără patalama, dar bogat în averi şi spurcat la vorbe. Creştinul, evlaviosul, milostivul Gigi Becali. Cel ale cărui imprecaţii onaniste au devenit viral pe Internet. Apropo, familistul din el, o fi parolat accesul soţiei, al fetelor, al mamei sale pe respectiva postare în care îl spurca mai abitir ca un birjar, pardon, cioban pe un umil lucrător în presă? Justiţia l-a condamnat şi pe el, la închisoare cu executare. Adică, infractor dovedit. Punct!

Şi-acum, câteva observaţii. În cazul lui Năstase, gloata a invocat dorinţa de răzbunare a preşedintelui Băsescu, susţinând că nu a fost vorba de nicio infracţiune, ci de un proces politic. Culmea neroziei! Precis şi ăia de la CEDO sunt sclavii marinerului. La eliberare, fostul deţinut a fost primit cu aplauze şi profundă (!) simpatie la congresul partidului pe care l-a reprezentat în funcţiile sale politice. În cazul recent, am obosit să citesc pe facebook tot felul de nerozii, gen free gigi. Că unul a omorât într-un accident auto trei oameni şi este liber. El, războinicul luminii a făcut case şi a dat de pomană milogilor, inclusiv popilor şi a fost închis. Domnilor, justiţia nu se face prin comparaţii, ci pe baza articolelor de lege prevăzute în codurile de specialitate. Yacuza, celebra mafie japoneză a ajutat sinistraţii în cazul catastrofei naturale prin care a trecut ţara. Nu înseamnă că au devenit mai puţin mafioţi.

Ar mai fi multe de spus despre metodele prin care ţara românească a ajuns să glăsuiască prin vocile majoritare ale celor lipsiţi de educaţie, de sănătate şi de viitor. Ţara te vrea prost! Scriau gazetarii pe la mijlocul anilor 90. Uite că a (au) reuşit!

Dan Popoviciu

Spread the love


Scrieti un comentariu