Prisma » Mediu » Colectarea deşeurilor electrice şi electronice

Colectarea deşeurilor electrice şi electronice

Primăria Municipiului Reşiţa în colaborare cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec organizează în ziua de sâmbătă 06 iulie 2013 o campanie de colectare a DEEE-urilor de la domiciliu.

În categoria ECHIPAMENTELOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE (DEEE), intră deşeurile provenite de la:

  • Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat.
  • Echipamente de larg consum: aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio
  • Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare.
  • Echipamente informatice şi de telecomunicaţii: unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil- notebook), calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni.
  • Unelte electrice şi electronice: maşini de găurit.
  • Jucării: trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video.

Deşeurile vor fi preluate de la domiciliu – telefoane la care se pot anunţa vor funcţiona de luni – sâmbătă, între orele 9-15:

  • RoRec – 0737-443934, 0751-302119.
  • Primăria Mun. Reşiţa – 0255-210258; 0255-211692 interior 173.

Pentru frigidere, combine si vitrine frigorifice se vor atribui direct 4 cupoane valorice x 10 lei.

Pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat se vor atribui 2 cupoane x 10 lei.

Bonurile se acordă numai aparaturii care va fi completă.

Bonurile valorice vor putea fi utilizate în orice magazin, care utilizează sistemul bonurilor. Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa la telefon nr. 0255-210258 sau prin e-mail: mediu@primariaresita.ro.

Biroul de presa al primariei municipiului ReşiţaScrieti un comentariu