Prisma » Executiv » Primăria Reşiţa ne informează

Primăria Reşiţa ne informează

Primăria Municipiului Reşiţa în colaborare cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec organizează sâmbătă, 3 august 2013, o campanie de colectare a deşeurilor provenite de la echipamente electrice şi electronice (DEEE) de la domiciliu.

Deşeurile vor fi preluate de la domiciliu şi pot fi anunţate telefonic până sâmbătă, între orele 9.00-15.00.

Numere de telefon:

  • RoRec – 0737 443 934, 0751 302 119
  • Primăria Mun. Reşiţa – 0255 210 258; 0255 211 692, interior 173.

Pentru frigidere, combine şi vitrine frigorifice vor fi oferite 4 cupoane valorice a câte 10 lei fiecare.

Pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat vor fi atribuite 2 cupoane a câte 10 lei fiecare. Bonurile vor fi acordate numai aparaturii complete şi vor putea fi utilizate în orice magazin în care funcţionează acest sistem. Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, la numărul de telefon: 0255-210258 sau prin e-mail: mediu@primariaresita.ro.


Primăria Municipiului Reşiţa a finalizat implementarea proiectului „Modernizare/reabilitare clădire pentru înfiinţarea unui Centru de servicii de asistenţă socială pentru persoane vârstnice”, cod SMIS 15996.

În perioada următoare urmează să fie obţinute toate avizele necesare pentru ca acest centru să devină funcţional.

Primăria Municipiului Reşiţa doreşte ca persoanele vârstnice să poată beneficia de serviciile Centrului de zi din 1 octombrie 2013, dată la care este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, în semn de respect şi preţuire pentru acestea.


Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a convocat în data de 23 iulie 2013, o întâlnire cu reprezentanţi ai Primăriei, ai Direcţiei Apelor Banat, ai CEZ România şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin.

Tema întâlnirii a vizat situaţia actuală şi viitoare a râului Bârzava în contextul ecologizării albiei şi a malurilor precum şi a regularizării debitului acestuia. Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a subliniat necesitatea ecologizării albiei râului Bârzava având în vedere numeroasele sesizări referitoare la efectele negative determinate de debitul scăzut al râului din ultima perioadă (mirosul neplăcut degajat în atmosferă cauzat de apariţia algelor în albia râului, deşeurile de pe maluri şi dejecţiile deversate în apă).

Lucrările de ecologizare vor începe la mijlocul lunii august 2013. Lucrările de retehnologizare se vor finaliza la sfârşitul lunii decembrie 2013, urmând ca debitul râului Bârzava să revină la nivelul normal de 4 mc/s sau chiar să fie mai ridicat. În final, Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a solicitat celor prezenţi să realizeze, până în 1 august, un program al lucrărilor.


Primăria Municipiului Reşiţa, în parteneriat cu Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Wings of Care” (W.I.O.C.A) din Elveţia, a organizat sâmbătă, 20.07.2013, în Parcul Tricolorului din Reşiţa, un târg de adopţii canine şi o acţiune de colectă de hrană pentru câinii fără stăpân aflaţi la padocul de pe drumul Lupacului. Au fost adoptaţi 2 pui dintre cei 17 aduşi spre adopţie şi au fost colectate 8 kilograme de hrană. De asemenea, din vânzarea obiectelor destinate câinilor s-au strâns 80 de lei. Această sumă va fi folosită pentru îngrijirea câinilor de la padocul Primăriei. Astfel de târguri de adopţii canine vor mai fi organizate în perioada următoare în municipiu. Primăria Municipiului Reşiţa şi W.I.O.C.A doresc pe această cale să vă mulţumească pentru sprijinul acordat prin mediatizarea celor două acţiuni.

W.I.O.C.A. – Elveţia, persoană de contact: Mezin Sorin – 0740 899 660


Primăria Mun. Reşiţa prin Serviciul Gospodărie Urbană şi Mediu deţine 14 toalete publice ecologice fixe şi mobile pe raza municipiului Reşiţa. Dintre cele mobile, cinci sunt amplasate în următoarele locaţii:

  • cimitirul numărul 8 – 1;
  • Aleea Crizantemei (staţie taxi-Lunca Bârzavei) – 1;
  • Parcul de pe Bulevardul Muncii (Parc pensionari) – 1;
  • Parcul Industrial (Valea Ţerovei) – 1;
  • cămin Moniom – 1.

Cele trei toalete publice fixe se găsesc în:

  • Parcul Tricolorului – orarul de funcţionare este zilnic, de luni până duminică, între orele 14.00- 20.00;
  • Parcul Copilului (Bulevardul Muncii) – deschisă zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00-12.00 şi 17.00-20.00;
  • terasa Nera – toaleta a fost concesionată societăţii comerciale ROM ITAL COM S.R.L., în baza contractului de concesiune nr. 17075 din 26.11.2004, şi este închisă.

La acestea se adaugă încă şase toalete ecologice aflate în incinta Serviciului de Gospodărie Urbană şi Mediu.

Vidanjarea toaletelor publice se face o dată pe săptămână.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Reşiţa

Spread the love


Scrieti un comentariu