Prisma » Economic » Se reiau procedurile de atribuire către operatorii de transport a traseelor din Programele judeţene

Se reiau procedurile de atribuire către operatorii de transport a traseelor din Programele judeţene

Consiliile judeţene vor putea demara, în perioada imediat următoare, procedurile de atribuire către operatorii de transport a traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate în trafic judeţean.

Reluarea procedurilor este posibilă ca urmare a faptului că actul normativ care stă la baza atribuirii traseelor produce efecte juridice, după ce, zilele trecute, solicitarea de suspendare a acestui act a fost respinsă.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins, ca neîntemeiată, cererea de suspendare a Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor şi al Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii nr. 240/1614/2012 privind aprobarea criteriilor de evaluare, a punctajelor şi a metodologiei de punctare privind criteriile de evaluare ale operatorului de transport, în vederea atribuirii traseelor pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate în trafic judeţean. Decizia ICCJ are nr. 6293/24.09.2013 şi a fost emisă în cauza nr. 1020/46/2012, ca urmare a recursului înaintat de către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne, care gestionau domeniul la data emiterii ordinului comun.

În consecinţă, consiliile judeţene pot iniţia, în perioada stabilită de comun acord cu Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, procedurile de atribuire a traseelor din Programele judeţene de transport.

Totodată, pentru informarea promptă a consiliilor judeţene cu privire la decizia ICCJ, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va expedia o adresă în acest sens în zilele imediat următoare. Procedurile de atribuire a traseelor din Programele judeţene de transport trebuie finalizate până la data de 31 decembrie 2013, conform prevederilor OUG nr. 30/2013 pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programelor judeţene de transport.

Menţionăm că pe rolul instanţelor de judecată mai sunt înregistrate dosare având ca obiect suspendarea ordinului, dar până în prezent instanţele fie nu s-au pronunţat în cazul acestora, fie au respins cererile de suspendare, astfel încât, la acest moment, prevederile Ordinului MAI/MTI nr. 240/1614/2012 sunt în continuare aplicabile.

Comunicare si informare, MDRT, 27 septembrie 2013

Spread the love


Scrieti un comentariu