Prisma » Naţional » Pe scurt, 13 noiembrie 2013

Pe scurt, 13 noiembrie 2013

  • Operatorii economici din sectorul de stat nu vor putea majora anul viitor numărul de personal, decât în cazuri temeinic justificate, conform proiectului Legii bugetului de stat pe 2014, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
  • România va putea exporta carne şi produse din carne de porc pe piaţa europeană de la 1 ianuarie 2014, de la toate exploataţiile din ţară, iar veniturile din aceste exporturi ar putea ajunge la un miliard de euro.
  • Premierul Victor Ponta a anunţat că în şedinţa de guvern de astăzi, 14 noiembrie, va fi finalizat şi adoptat proiectul de lege privind descentralizarea, cu propunerea ca legea pentru care executivul îşi va asuma răspunderea să fie prezentată în parlament, în data de 19 noiembrie.
  • Proiectul privind introducerea certificatelor de producători va fi adoptat săptămâna viitoare în Guvern, a declarat ministrul Agriculturii, la finalul dezbaterii cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România.
  • Medicii rezidenţi ar putea primi o bursă de 150 de euro lunar pe întreaga perioadă a rezidenţiatului, a anunţat premierul României. El a mai spus că sumele sunt prevăzute în proiectul de buget pe anul viitor şi că vor beneficia de aceşti bani peste 14.000 de medici rezidenţi.
  • Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, a declarat într-o conferinţă de presă, că în urma retrocedărilor se estimează că România va ajunge la 2,2 milioane hectare de pădure proprietate publică a statului (6,3 milioane de hectare în 1990). Suprafaţa fondului forestier din România este de aproximativ 6,6 milioane de hectare.
  • Principala problemă a agriculturii din România o constituie fărâmiţarea proprietăţii, astfel că din 2014 va fi introdus un sistem de acordare a plăţilor directe diferenţiat în funcţie de mărimea exploatării agricole, care să încurajeze asocierea producătorilor, a declarat ministrul Agriculturii, la o întâlnire cu fermierii.
Spread the love


Scrieti un comentariu