Prisma » Economic » Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început emiterea primelor titluri de plată

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început emiterea primelor titluri de plată

În conformitate cu prevederile Legii nr. 165/2013, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a emis, în data de 10 ianuarie 2014, primele 50 de titluri de plată pentru beneficiarii dosarelor de despăgubire soluţionate.

Din dorinţa de a continua politica de comunicare transparentă a activităţii A.N.R.P. şi cunoscând interesul beneficiarilor legilor restituirii, Autoritatea va publica periodic (la secţiunea “Relaţii cu publicul”) lista persoanelor pentru care s-au emis titluri de plată.

Având în vedere legislaţia privind protecţia datelor personale, datele publicate se vor limita la numele persoanei şi numărul dosarului de opţiune.

În cazul în care titlul de plată se emite pe numele mai multor persoane, titlul în original se remite uneia dintre acestea, urmând ca celelalte persoane să primească înştiinţări în care este menţionat şi numele persoanei căreia i s-a transmis titlul în original.

Titlurile de plată, în cupoane speciale, se transmit de A.N.R.P. atât beneficiarilor, cât şi Ministerului Finanţelor Publice. Plăţile aferente titlurilor se vor face de către Ministerul Finanţelor Publice în termen de maxim 175 de zile de la primirea acestora. M.F.P. va comunica fiecărui beneficiar o înştiinţare privind virarea sumei prevăzute în titlul de plată. Beneficiarii se vor prezenta la unităţile CEC Bank şi vor solicita retragerea în numerar/ virament a sumelor consemnate.

Actele cu care se vor prezenta beneficiarii la unităţile CEC sunt enumerate în Ordinul ministrului de Finanţe privind procedura de plată a sumelor de bani reprezentând despăgubiri în dosarele aprobate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 165/2013.

Spread the love


Scrieti un comentariu