Prisma » Sănătate » Mamă a doi copii luptă pentru viaţa unui alt copil

Mamă a doi copii luptă pentru viaţa unui alt copil

Neobosita Lili Gherle, femeia, mamă a doi copii, omul cu suflet mare, a ajuns la a treia campanie pentru Mario Alexandru, băieţelul de 5 ani care suferă de leucemie. Lupta ei pentru salvarea lui Mario a început în momentul în care o colegă a întrebat-o dacă vrea să ajute un caz, ştiind de implicarea ei în campaniile de donare de sânge şi campanii sociale. Cum nu ştie să spună “nu” atunci când vine vorba de un suflet aflat în suferinţă, Lili Gherle a iniţiat campanii de ajutor pentru băieţelul din Dognecea. “Când m-a luat în braţe şi m-a mângâiat pe faţă m-a “omorât” şi şi-a făcut ei însăşi o promisiune aceea de a lupta pentru Mario, mai ales că “starea băiatului merge pe drumul cel bun pentru că are şanse reale si concrete sa ajungă un om matur”, nu luptă pentru o cauză pierdută. Alături de Mario în lupta cu leucemia se află tatăl lui şi sora tatălui, care după 20 de ani trăiţi în Germania şi-a folosit toată agoniseala pentru tratamentele lui Mario, după ce mama micuţului l-a părăsit în urmă cu aproximativ 2 ani, deşi ştia de boala băiatului.

Prima campanie a fost organizată în 26 martie şi a avut alături membrii PDL care au venit să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa, trecând de barierele politice şi dezvăluindu-şi latura umană. Lili Gherle speră ca solidaritatea lor să determine si alte partide să le urmeze exemplul. Campaniile a 2-a şi a 3-a au avut loc în 28 februarie, respectiv 3 martie şi au primit sprijinul unei doamne inimoase din Reşiţa, Simona Turcin, iar în ediţia din 28 februarie s-au alăturat campaniei Asociaţia Laurus din Anina împreună cu locuitori ai acestui oraş.

Toate aceste campanii au avut de fapt dublu rol: au ajutat Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa cu un necesar de sânge, iar pentru Mario s-au adunat bonuri valorice şi bani de la cei care s-au solidarizat cu această cauză.

Toate aceste bonuri au ajuns la Mario, fiind de un real folos pentru achiziţionarea alimentelor fără gluten pe care băieţelul e nevoit să le consume datorită nemiloasei boli, iar banii sunt necesari pentru transportul săptămânal la verificarea evoluţiei de către laboratorul din Reşiţa, apoi lunar la Spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara şi din trei în trei luni pentru chimioterapie la acelaşi spital. Astfel că, donatorii care au venit la Centru de Transfuzie Sanguină, prin dublu gest de solidaritate salvează viaţa unui copil.

Lili Gherle

Campania nu se opreşte însă aici. Vor urma etape ale campaniei pentru Mario organizate în 12 şi 15 martie, şi în săptămânile care urmează, până la Paşti.

Lili Gherle face un apel tuturor celor care doresc să ajute familia lui Mario, să susţină aceste tratamente, o pot face în contul deschis la ING pe numele Bibolariu Marius Radu, nr. cont: RO38 INGB 0000 9999 0419 7708.

Elena Franţ


  1. Ruva Gabriel says:

    Felicitări!

  2. active news says:

    Felicitari doamna pentru daruinta dumneavoastra!

Scrieti un comentariu