Prisma » Cultură » Dragoste cu tocmeală, pe scena teatrului reşiţean

Dragoste cu tocmeală, pe scena teatrului reşiţean

După foarte mult timp, actorii Teatrului de Vest din Reşiţa au interpretat piesa unui dramaturg local. “Dragoste cu tocmeală”, propusă publicului larg de jurnalistul Matei Mircioane, a umplut duminică, 11 martie, sala teatrului, publicul, de toate vârstele şi preocupările, declarându-se încântat de subiectul ales, din imediata noastră apropiere, dar şi de interpretarea de zile mari a actorilor reşiţeni.

“Dragoste cu tocmeală”, un scenariu dramatic scris de Matei Mircioane, este reinterpretarea în acorduri contemporane a celebrei piese “Take, Ianke şi Cadâr”, de Victor Ioan Popa. În locul celebrelor personaje ale secolului trecut, publicul a făcut cunoştiinţă cu Titi, interpretat de Marius Tudor, Iancsi, jucat extraordinar de Florin Ibraşi, comercianţi de zarzavaturi, hârtie igenică, scobitori şi apă plată, şi Jănel, responsabil cu schimbatul valutei şi vânzarea telefoanelor mobile. Ana-Maria Cizler, interpreta Consuelei, moldoveanca de peste Prut, şi Camelia Ghinea, pe care rolul Coanei Tanţi i-a dat posibilitatea, dacă mai era cazul, să ne arate cât de mare actriţă este, au întregit o interpretare de excepţie într-o seară ploioasă de martie în care, fără exagerare, publicul a râs sănătos de-a lungul reprezentaţiei. Scenografia a fost semnată de Florica Zamfira, în timp ce regia i-a aparţinut lui N. D. Vlădulescu.

Matei Mircioane, aflat la o premieră de acest gen, ne-a mărturisit emoţionat: “Este o comedie care abordează aceleaşi teme din cunoscuta piesă «Take, Ianke şi Cadâr», respectiv, înfruntarea, neîn-ţelegerea, şi, până la urmă, prietenia dintre oameni ce aparţin unor culturii, etnii şi generaţii diferite. Aparent, şansele de armonizare dintre oameni atât de dferiţi sunt mici, însă prietenia se dovedeşte mai puternică decât diferenţele de mentalitate”.

Una peste alta, debutul dramaturgului Matei Mircioane a fost evidenţiat de aplauzele generoase ale spectatorilor, dar şi de felicitările, strângerile de mână şi îmbrăţişările de la sfârşitul spectacolului.

Victor Nafiru

Spread the love


Scrieti un comentariu