Prisma » Mediu » Minipoteca tematică din rezervaţia naturală Bigăr a fost materializată în teren

Minipoteca tematică din rezervaţia naturală Bigăr a fost materializată în teren

Rezervatia naturala Bigar

Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit (detalii pe www.gecnera.ro, www.facebook.com/GECNERA), în cooperare cu Amministraţia Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, au materializat în interiorul rezervaţiei naturale Izvorul Bigăr minipoteca tematică PRIN LUMEA MIRIFICĂ A LEGENDELOR DE PE CHEILE MINIŞULUI. Mediul de comunicaare al minipotecii tematice include un punct de informare (panou) despre cascada Bigăr, rezervaţia naturală izvorul Bigăr şi Cheile Minişului precum şi indicatoare care îi îndrumă pe vizitatori spre principalele obiective de interes ecoturistic ale zonei. Informaţiile sunt prezentate având ca suport şi legende locale din Valea Almăjului.

În cadrul aceleaşi minipoteci tematice Ocolul Silvic Bozovici a reabilitat în această primăvară, cu cheltuieli proprii şi în ton cu conceptul mini potecii tematice, foişorul din dreptul cascadei Bigăr, a mobilat cu mese şi laviţe locul de popas din interiorul foişorului şi a construit o scară de acces pe poteca abruptă ce duce spre peştera Bigăr.

În perioada imediat următoare GEC Nera va realiza şi facilităţi de acces la punctul de belvedere al cascadei Bigăr din albia pârâului Miniş.

Minipoteca tematică este realizată în cadrul implementării proiectului de interes public „Cascada Bigăr, promotor pentru creşterea gradului de acceptare al Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa la nivelul comunităţilor locale” finanţat de către Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul programului Spaţii Verzi – Arii Naturale Protejate.

GEC Nera consideră că autorităţile responsabile ale judeţului Caraş-Severin trebuie să stopeze de urgenţă şi să restabilească situaţia iniţială în ce priveşte instalarea haotică în imediata apropiere a cascadei Bigăr, pe domeniul aparţinând Administraţiei Regionale de Drumuri Timişoara, a panourilor „kitschoase” cu imaginea cascadei care promovează vânzarea de produse, servicii turistice sau imaginea firmei/instituţiei. Aceste activităţi sunt în contradicţie regulamentul activităţiilor în interiorul şi în imediata apropiere a Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa şi nu au aprobarea din partea Administraţiei Parcului.



Scrieti un comentariu