Prisma » Mediu » Încep turele de aventură pe apele din Caraş-Severin

Încep turele de aventură pe apele din Caraş-Severin

Primăvara este anotimpul în care natura îmbracă un verde exploziv molipsitor şi plin de viaţă, care te îndeamnă să simţi viaţa din plin. Membrii Asociaţiei Vertical Adventure îţi cântă în strună şi te ajută să testezi apele învolburate la o tură de rafting pe Cerna, pe Nera sau pe Caraş. Indiferent în ce oraş din vestul ţării locuiţi este imposibil să nu fi auzit până acum de tânăra şi ambiţioasa echipă de instructori de la Vertical Adventure. Asociaţia a luat fiinţă sub această formă în ianuarie 2005, prin entuziasmul unor tineri iubitori ai naturii şi practicanţi ai sporturilor montane. Din 2005 au organizat numeroase ture de aventură şi outdoor team building prin intermediul celor opt instructori pe care îi au, colaborând cu diverse organizaţii, grupuri, societăţi şi instituţii. „Experienţa noastră în domeniu este vastă în primul rând ca urmare a sutelor de programe organizate, iar apoi datorită participării la cursuri de specializare în diverse domenii, de la partea umană la cea tehnică”, a spus Nicolae Şăin, coordonatorul programelor de team building.

La ce ajută Vertical Adventure

Un alt instructor Vertical Adventure este Oana Oşan. Tânăra are numai 32 de ani, dar iubeşte natura şi aventura. „De mulţi ani merg la munte, mă încarc în natură, mă distrez şi mă simt bine cu prietenii, folosesc tot ceea ce mă poate ajuta ca să am o viaţă mai frumoasă. Asta este ceea ce vreau să împărtăşesc cu voi. Mişcarea, aerul curat, activităţi în echipă, natura, reprezintă elemente care ne menţin sănătoşi, ne ajută să ne relaxăm şi să ne dezvoltăm. Am o experienţă bogată în conducerea de grupuri şi organizarea de programe, în special la munte. Am participat la cursuri ce mi-au oferit trăiri intense ajutându-mă să mă dezvolt atât ca fiinţă umană, cât şi pe plan profesional”, spune Oana. Tânăra crede că mişcarea este benefică pentru sănătate, astfel că, nu trebuie să leneviţi în timpul liber, ci să învăţaţi să trăiţi sănătos.

Ce proiecte derulează

Deşi sună extrem, oricine poate fi iniţiat de cei opt instructori ai Vertical Adveture într-unul din sporturile pe care ei le promovează. Fie că este vorba despre raftig, tiroliană, rapel sau căţărare, după ce îţi dezvăulie secretul fiecărui sport în parte, realizezi că nu este imposibil de practicat. Tot tinerii asociaţiei mai pot iniţia cărăşenii în tehnicile de supravieţuire, orientare, explorarea de peşteri sau canyoning.

Alexandru TomescuScrieti un comentariu