Prisma » Executiv » Obţinerea certificatelor de cazier judiciar

Obţinerea certificatelor de cazier judiciar

În primele nouă luni ale acestui an, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost eliberate 23819 certificate de cazier judiciar din care 129 pentru persoanele juridice.

Trebuie menţionat că certificatele de cazier judiciar se pot obţine şi de la alte unităţi de poliţie, fiind eliberate anul acesta 10602 de certificate în teritoriu, respectiv: Poliţia Municipiului Caransebeş – 4982, Poliţia Oraşului Oraviţa – 1129, Poliţia Oraşului Moldova Nouă – 1580, Poliţia Staţiunii Băile Herculane – 804, Poliţia Oraşului Bocşa – 543, Poliţia Oraşului Anina – 70, Poliţia Oraşului Oţelu Roşu – 1184 şi Secţia de Poliţie Rurală nr. 6 Bozovici – 310 prin intermediul aplicaţiei informatice de gestiune şi emitere a certificatelor de cazier judiciar.

Certificatul de cazier pentru persoanele născute în România şi fără antecedente penale, se eliberează pe loc însă pentru toţi cei care au antecedente penale în termen de trei zile, fără a se ţine cont de criteriul domiciliului, reşedinţei sau a locului de naştere.

Actele necesare pentru persoanelor fizice:

  • timbru fiscal în valoare de 2 lei (de la oficiul poştal sau biroul de copiat acte);
  • taxa pentru cazier în valoare de 10 lei (trezorerie, oficiu poştal sau virament bancar acolo unde nu există trezorerie);
  • cerere tip;
  • cartea sau buletinul de identitate.

Persoanele fizice care au atribuit CNP precum şi persoanele fizice care nu au atribuit CNP pot depune cererea pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar la orice unitate de poliţie conectată la sistem (ex: cetăţeni români, străini, rezidenţi, nerezidenţi, cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, minori majori etc.).

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar şi prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

În ceea ce priveşte certificatul de cazier judiciar pentru persoanele juridice sunt necesare:

  • dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante;
  • copia actului de identitate al reprezentantului legal;
  • certificatul constatator al Oficiului Registrului Comerţului;
  • chitanţa de achitare a taxei în cuantum de 10 lei;
  • timbru fiscal în valoare de 2 lei.

Programul Serviciului de Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă este: luni, marţi, miercuri şi joi între orele 08.30 – 12.00 şi 13.00 – 15.30.

Mai multe informaţii puteţi obţine de la acelaşi serviciu la numărul de telefon 0255-502245 sau de la sediul acestuia din Reşiţa, bulevardul A.I. Cuza, nr. 40, judeţul Caraş-Severin.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin

Spread the love


Scrieti un comentariu