Prisma » Executiv » Reşiţenii vor avea drum de promenadă

Reşiţenii vor avea drum de promenadă

Primarul Mihai Stepanescu vrea sa ofere resitenilor posibilitatea de a privi orasul de sus, asa cum fac brasovenii, prin realizarea unui drum de promenada.

Administratia locala resiteana a semnat un contract cu Miniserul Dezvoltarii pentru realizarea unui drum de lagatura intre zona Ateneului si a Parcului de Locomotive.

Este vorba de o investitie care va costa circa 800 de mii de euro.

Anul acesta, pentru inceperea lucrarilor, au fost acordati un miliard de lei vechi si se pare ca restul banilor vor fi acordati anul viitor.

Acest proiect presupune realizarea unei legaturi rutiere cu o lungime de 925 de metri, cu plecare din zona Triaj pana la Unitatea Militara, cu o suprafata carosabila astfaltata ce va avea o latime de 3,5 metri. Este de fapt un drum de acces si o alee de promenada, asa cum spunea chiar primarul Mihai Stepanescu.

“In situatia in care avem interventie la padure, stiti foarte bine ca exista arborete de rasinoase iar pompierii nu au putut sa intre acolo. In primul rand se poate crea acces in caz de nevoie si, in al doilea rand, se poate folosi drumul ca alee de promenada, cu locuri de oprire, cu banci …sunt prevazute si cateva lucrai de arta, ziduri de sprijin, podete si cred eu ca resitenii au posibilitatea sa admire Resita de sus, in liniste, asa cum fac brasovenii!”, a justificat edilul necesitatea si destinatia acestui proiect.

Spread the love


Scrieti un comentariu