Prisma » Cultură » Simpozion la Biblioteca Judeţeană: ”Paul Iorgovici la 250 de ani de la naştere”

Simpozion la Biblioteca Judeţeană: ”Paul Iorgovici la 250 de ani de la naştere”

Biblioteca Judeţeană ”Paul Iorgovici” Caraş-Severin a organizat, cu sprijinul Consiliului Judeţean, un simpozion omagial dedicat celor 250 de ani de la naşterea ilustrului cărturar bănăţean Paul Iorgovici. Cu ocazia acestui eveniment a fost prezentat volumul reeditat, ”Observaţii de limbă rumânească”, Paul Iorgovici, ediţie jubiliară, îngrijită de profesorii universitari Doina Bogdan Dascălu şi Crişu Dascălu.

Printre invitaţi s-a aflat şi Costa Roşu, redactor şef responsabil la Editura Institutului Cultural al Românilor din Voivodina.

Născut la Vărădia, Paul Iorgovici este unul dintre cei mai mari lingvişti şi filologi pe care i-a dat Banatul.

A devenit patron spiritual al Bibliotecii Judeţene Caraş-Severin începând cu anul 1993, fiind cel care a adus o contribuţie însemnată la dezvoltarea şi modernizarea limbii române.

Evenimentul, care a avut loc în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, a continuat la sediul central al Bibliotecii Judeţene unde a avut loc dezvelirea şi sfinţirea efigiei patronului spiritual al instituţiei de cultură, operă realizată de către artistul plastic reşiţean Petru Comisarschi.

Elena Franţ

Spread the love


Scrieti un comentariu