Prisma » Justiţie » Comunicat de presă referitor la lansarea oficială a Portalului legislativ

Comunicat de presă referitor la lansarea oficială a Portalului legislativ

Ministerul Justiţiei anunţă lansarea oficială a Portalului legislativ, o aplicaţie electronică de legislaţie naţională care va permite accesul gratuit al cetăţenilor şi al instituţiilor publice şi private, atât de pe teritoriul României, cât şi din spaţiul comunitar, la o bază de date legislativă naţională, gestionată de Ministerul Justiţiei.

Portalul legislativ a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Implementarea portalului N-Lex”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Admi-nistrative 2007-2013”. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 16.486.850 lei, din care 14.013.823 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul Social European, iar diferenţa de 2.473.027 lei este co-finanţarea asigurată de Ministerul Justiţiei.

Iniţierea acestui proiect de către Ministerul Justiţiei a fost determinată de necesitatea soluţionării unei probleme majore cu care se confruntă la momentul actual societatea românească, şi anume asigurarea accesului rapid, liber şi neîngrădit al oricărei persoane fizice sau juridice interesate la legislaţia în formă actualizată şi consolidată, condiţie esenţială pentru cunoaşterea, respectarea şi aplicarea legii în orice tip de activitate.

De asemenea, prin conectarea Portalului legislativ al Ministerului Justiţiei la portalul european de legislaţie N-Lex, conform obligaţiilor asumate de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene, acest proiect răspunde şi cerinţelor existente la nivel european în ceea ce priveşte accesul la legislaţie.

Portalul legislativ poate fi accesat la adresa http://legislatie.just.ro şi, prin intermediul criteriilor de căutare disponibile în pagina principală, care generează liste de rezultate ordonate în funcţie de relevanţă, permite o consultare cât mai facilă de către utilizatori. Informaţii suplimentare necesare în vederea facilitării accesării Portalului legislativ pot fi obţinute prin consultarea ghidului de utilizare, care poate fi descărcat în format electronic direct din Portalul legislativ.

Ministerului Justiţie – 12.11.2014

Spread the love


Scrieti un comentariu