Prisma » Cultură » Arhitecta Ioana Mihăiescu omagiată de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură

Arhitecta Ioana Mihăiescu omagiată de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură

Încă o personalitate omagiată de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură a fost arhitecta şi artistul plastic – Ioana Mihăiescu.

Cu ocazia omagierii sale de către instituţia de cultură, Ioana Mihăiescu a organizat şi o expoziţie cu o parte din lucrările ce evidenţiază munca sa de artist de-a lungul anilor.

Ioana Mihăiescu este arhitect acreditat de Ministerul Culturii pentru monumente istorice.

Acest eveniment a fost unul cu multiplă însemnătate pentru artistă. Luna noiembrie a însemnat celebrarea zilei de naştere şi tot în această lună Ioana Mihăiescu şi-a depus dosarul de pensionare după 35 de ani de activitate.

Apoi cu ocazia acestui eveniment a reuşit să aducă o retrospectivă a operei sale şi mai mult decât atât, un alt aspect al acestui eveniment, şi care le cumulează pe toate cele amintite, a fost faptul că: ”În această sală sunt deja toţi prietenii mei dragi mie, pe care am reuşit în sfârşit, cu această ocazie, să-i adun împreună, deodată”, a precizat Ioana Mihăiescu.

Îşi propune ca pe mai departe să gândească pozitiv iar trecutul, fie el pozitiv sau negativ ,îl vede ca pe o uriaşă comoară pe care a adunat-o de-a lungul vieţii ”pentru că suntem în mare parte ceea ce gândim”, a adăugat artista.

Ca şi proiecte de viitor îşi propune să mai realizeze lucrări de arhitectură, dar în mare parte dorinţa Ioanei Mihăiescu este să realizeze acuarelă în atelierul ei, acolo unde se simte cel mai bine şi, mai mult decât atât, îşi doreşte să facă ceea ce nu şi-a permis până acum, adică să-şi ”dilate timpul liber” cât mai mult.

Elena Franţ

Spread the love


Scrieti un comentariu