Prisma » Sănătate » Dan Puric a adus la Sala Polivalentă peste 1000 de oameni în campania ”Suflet pentru suflet”

Dan Puric a adus la Sala Polivalentă peste 1000 de oameni în campania ”Suflet pentru suflet”

Campania ”Suflet pentru suflet” a umplut de oameni Sala Polivalentă din Reşiţa, veniţi sa ia parte la conferinţa susţinută de către binecunoscutul Dan Puric, sub titlul „Sănătatea, suferinţa şi sufletul poporului român“.

Acţiunea iniţiată de către studenţii Universităţii ”Eftimie Murgu”, specializarea Asistenţă Socială este la a XIII-a ediţie şi anul acesta are ca scop susţinerea ridicării Clinicii de Oncologie de la Slatina Nera, prin adunarea de fonduri.

Încă de la intrarea în Sala Polivalentă maestrul Dan Puric a fost primit cu ropote de aplauze şi se pare că venirea sa la Reşiţa a încântat pe cei prezenţi. Acesta a precizat că susţine acest demers unic în România.

”M-am implicat în această campanie pentru că fac parte din categoria de oameni care nu sunt indiferenţi la suferinţele poporului român şi una dintre suferinţele majore este şi această cumplită boală care nu este numai pentru noi este pentru întreaga omenire, este un flagel! Şi sunt alături de, poate cea mai puternică conştiinţă medical creştină, de domnul doctor Pavel Chirilă care face acest demers unicat în România şi este bine să-i conştientizăm pe oameni că există şi un cancer fiziologic, care ne termină, şi există şi un cancer sufletesc!”, a precizat Dan Puric.

Prezent la acest eveniment, cel care luptă pentru ca acest proiect să prindă viaţă, medicul Pavel Chirilă, a subliniat că în prezent lipseşte cu desăvârşire o metodă terapeutică în oncologia românească, este vorba despre recuperarea oncologică. Construirea Clinicii Nera face posibil acest lucru iar această campanie îl aduce cu un pas mai aproape de visul său.

Elena Franţ

Spread the love


Scrieti un comentariu