Prisma » Ştiinţă » Lunar Mission One

Lunar Mission One

Oamenii de ştiinţă britanici au prezentat planurile detaliate pentru o misiune pe Lună “proiectul lunar cel mai inspirat de la epoca Apollo”, care ar putea avea loc în următorii zece ani. Misiunea este gestionată de Lunar Missions Ltd. fiind susţinută de unele dintre organismele şi instituţiile cele mai importante în domeniul ştiinţei, educaţiei şi spaţiului, inclusiv consilieri tehnici RAL Space (care au fost implicaţi cel mai recent în dezvoltarea de instrumente pentru Rosetta Philae Lander). Lunar Mission One va trimite un modul robotic fără echipaj uman care va ateriza la Polul Sud al Lunii – o zonă neexplorată de misiunile anterioare.

Laboratorul va folosi tehnologie de ultimă oră pentru a fora la o adâncime de cel puţin 20 m, de 10 ori mai adânc decât s-a întâmplat în misiuni anterioare, şi potenţial se vor atinge adâncimi de 100 m. Cele mai profunde probe care au fost obţinute până acum sunt de la 3 metri sub suprafaţă, de astronauţii Gene Cernan şi Harrison Schmitt în timpul misiunii Apollo 17 din 1972. Prin aceasta, se deschide accesul la stânca lunară datând de până la 4.5 miliarde ani pentru a descoperi structura geologică a Lunii, relaţia veche cu planeta noastră şi efectele asteroizilor care au lovit satelitul natural în decursul istoriei. În cele din urmă, proiectul va îmbunătăţi înţelegerea ştiinţifică a sistemului solar timpuriu, cum s-a format planeta noastră şi Luna, precum şi condiţiile care au iniţiat viaţa pe Pământ.

Instrumentele vehiculului robotizat vor măsura, de asemenea, condiţiile de mediu locale pe şi deasupra suprafeţei. Vor fi incluse emisiile de particule şi radiaţiile electromagnetice de la soare şi din galaxie, precum şi bombardamentul de micrometeoriţi şi obiecte mai mari.

Va fi evaluată şi compoziţia stratului de praf de suprafaţă unde se va căuta, în mod special, oxigen şi hidrogen, care ar putea fi transformate în forme de energie. Toate aceste date care urmează a fi culese vor îmbunătăţi înţelegerea oamenilor de ştiinţă implicaţi în proiect legată de posibilitatea folosirii polului sud lunar ca locaţie pentru o bază permanentă.

Mai mult, prin măsurarea variaţiei condiţiilor radiologice, se poate determina oportunitatea amplasării un viitor radiotelescop pe Lună.

Vehicul Lunar Mission One va fi transportat în spaţiu de o rachetă medie, cum ar fi Falcon 9 a celor de la SpaceX, înainte de a începe drumul spre Lună.

Susţinătorii misiunii au lansat o campanie de strângere de fonduri pe kickstarter, între altele, invitând oamenii să cumpere spaţiu pe discuri de memorie pentru mai puţin de 64 de lire sterline fiecare.

Aceste discuri vor acţiona ca nişte capsule în timp pentru fotografii, clipuri video şi alte fişiere, şi vor fi îngropate într-o gaură forată în suprafaţa Lunii.

Spread the love


Scrieti un comentariu