Prisma » Sport » Autorităţile locale vor putea finanţa sportul de performanţă

Autorităţile locale vor putea finanţa sportul de performanţă

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a susţinut modificarea legii Educaţiei Fizice şi Sportului – 69/2000 în sensul elaborării unui cadru legislativ pentru a permite autorităţilor locale să sprijine sportul de performanţă.

”Reforma pe care am început-o are implicaţii în toate aspectele fenomenului sportiv românesc, iar o componentă majoră a acestei reforme este îmbunătăţirea legislativă. O altă componentă importantă a reformei în sport este crearea bazei juridice prin care să putem implica autorităţile locale în sprijinirea financiară a activităţilor sportive de performanţă.” a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

Astfel, Guvernul României a adoptat în cadrul şedinţei de Guvern din 04 Martie 2015 două modificări la legea Educaţiei Fizice şi Sportului – 69/2000.

După alin. 2 al articolului 14 se introduce alin. 2 indice 1, prin care sunt obligate cluburile si sportivii să respecte regulamentele federaţiilor şi ale ligilor. Modificările fac referire la obligativitatea cluburilor, a asociaţiilor sportive şi a sportivilor profesionişti de a respecta normele şi regulamentele sportive ale federaţiilor sportive naţionale cu privire la activităţile de selecţie, pregătire, performanţă şi participarea la competiţii interne şi internaţionale.

De asemenea, la articolul 18 al legii 69/2000, indice 1, se modifică litera ”b”, în sensul că prin Hotărâre de Consiliu Local/ Judeţean se pot finanţa de la bugetul local/ judeţean structurile sportive din sportul de performanţă, sport care este de interes naţional şi nu de interes general, în sensul Legii 350/ 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile.

MTS – 04.03.2015

Spread the love


Scrieti un comentariu