Prisma » Cultură » Asociaţia Cogito îi învaţă pe tineri să fie activi

Asociaţia Cogito îi învaţă pe tineri să fie activi

Asociaţia “Cogito” Reşiţa este o structură non-profit, neguvernamentală şi non-politică, care are ca obiect de activitate organizarea de activităţi pentru tineret cu caracter profesional, social, cultural şi ştiinţific şi sportiv. Activităţile civice şi cele de divertisment sunt prezente pe lista membrilor asociaţiei. “Misiunea organizaţiei noastre este stimularea participării tinerilor, prin implicarea lor în activităţi de educaţie nonformală. Cei mai mulţi dintre membrii Asociaţiei “Cogito” sunt studenţi sau elevi, tineri în general. Ceea ce încercăm noi să facem este să ne derulăm activitatea prin ateliere de lucru, astfel încât să acoperim o gamă cât mai largă de activităţi şi să atragem cât mai mulţi tineri”, a spus Andrei Bălbărău, preşedintele Asociaţiei “Cogito”. Ceea ce este important de ştiut e că ONG-ul îşi desfăşoară activitatea în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor şi cu sprijinul Universităţii “Eftimie Murgu”. Puţini sunt reşiţenii care nu au auzit până acum de manifestări precum “Zilele Tinereţii”, care care sunt deja o tradiţie şi atrag ca un magnet sute de tineri în fiecare an. Trebuie ştiut că în spatele unor astfel de acţiuni reuşite se ascunde o mână de oameni, dornici să transmită buna dispoziţie celor din jur şi să îi înveţe că prin activităţile lor creative îşi pot îmbunătăţi starea de spirit şi uita de problemele cotidiene.

Ce ateliere găseşti la “Cogito”

Asociatia “Cogito”, partener în cadrul “Galelor Studenteşti” realizate de Casa de Cultură a Studenţilor şi Universitatea “Eftimie Murgu”, organizează pentru studenţi activităţi inedite. Pentru tinerii creativi şi îndemânatici, în fiecare miercuri, la universitate, în Corpul B, se desfăşoară Atelierul de machete. Dacă vă întrebaţi cum decurge o activitate de acest fel, nu vă rămâne decât să vă alăturaţi membrilor clubului şi să vedeţi, începând cu ora 19.00. “Reproducem machete, iar mai nou facem şi avioane din lemn de balsa. Eu sunt pasionat de machetism încă de pe vremea comunismului şi reproduc inclusiv marile bătălii ale lumii, cum a fost, de exemplu, Al Doilea Război Mondial”, a spus Laurenţiu Radu, unul dintre membrii de elită ai asociaţiei reşiţene. Proiectele machetelor le procură de la prieteni ori de pe internet, prin site-urile specializate. E vorba, până la urmă, de hârtie, carton şi o imprimantă de calitate. Mai trebuie doar răbdare. Pentru tinerii sportivi, “Cogito” le pregăteşte partidele de baseball. În plus, deţine o colecţie impresionantă de jocuri, iar pe studenţii intelectuali îi aşteaptă cu inteligentul joc GO.

Puteţi învăţa să filmaţi

Una dintre activităţile de suflet ale tinerilor înscrişi în ONG este Cineclubul. Cei care vor să înveţe să filmeze şi vor să încerce să trăiască perioada filmului pe peliculă, nu ar trebui să ezite să le ceară ajutorul celor care fac asta deja. “La cerere, organizăm cursuri şi ţinem activităţile pentru care există solicitare. Periodic, ne ocupăm de proiecţia filmelor pe peliculă, iar în weekendurile în care facem acest lucru avem invitaţi din Timişoara, Sibiu, Cluj şi chiar Bucureşti”, spune Andrei Bălbărău, preşedintele ONG-ului, care le transmite tinerilor reşiţeni că porţile asociaţiei sunt deschise.

Spread the love


Scrieti un comentariu