Prisma » Sănătate » Avem banii pentru o clinică modernă de tratare a cancerului. Rămâne să mai şi vrem să o construim

Avem banii pentru o clinică modernă de tratare a cancerului. Rămâne să mai şi vrem să o construim

Dr. Pavel Chirilă, a obţinut bani europeni pentru proiect

În Caraş-Severin, pe valea Nerei, prinde contur un proiect ambiţios, iniţiat de că-tre prof. univ. dr. Pavel Chirilă, originar din Slatina Nera. Medicul Pavel Chirilă este preşedintele Asociaţiei Filan-tropice Medicale CreştinOrtodoxe “Christiana” şi preşedintele Fundaţiei “Sf. Irina”, cu sediile în Bucureşti. Prin intermediul Fundaţiei “Sf. Irina”, doctorul Chirilă a accesat 4,5 milioane de euro, din fonduri structurale europene, pentru amenajarea unei clinici de tratare şi cercetare a cancerului. Ambiţioasa intreprindere se numeşte “Proiect Nera” şi propune amenajarea celei mai moderne clinici de prevenire şi tratare a cancerului în stare incipientă.


Dr. Pavel Chirilă

Despre proiectul său, doctorul Chirilă spune: “Era firesc ca, după ce am pus pe picioare Centrul de Îngrijiri Paleative, pentru asistenţa bolnavilor în faza avansată, să purcedem şi la punerea pe picioare a unei Clinici de Recuperare Oncologică, pentru bolnavii în faza de debut, cu şanse mari de vindecare, dacă există cadrul şi strategiile adecvate”.

Termenul de finalizare a proiectului este sfârşitul anului 2013, iar medicul din Slatina Nera se arată îngrijorat de faptul că Fundaţia mai are de adunat banii ce reprezintă contribuţia proprie respectiv, 1,5 milioane de euro, dar, speră să obţină banii din donaţii.

Pentru a sprijini realizarea proiectului, Consiliul Judeţean Caraş-Severin a demarat discuţiile cu Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, pentru a amenaja un drum şi a extinde reţeaua de alimentare cu energie electrică, până în zona unde va fi construită Clinica de Oncologie Nera.

Rămâne de văzut, dacă în noul context politic, proiectul doctorului Chirilă va mai fi sprijinit de Puterea centrală şi judeţeană, de Guvern.

Spread the love


Scrieti un comentariu