Prisma » Cultură » Ziua Europei a fost marcată şi la Gyula, în Ungaria

Ziua Europei a fost marcată şi la Gyula, în Ungaria

Cu acest prilej, în data de 14 mai, Consulatul General al României în Ungaria a organizat o manifestare cultural-artistică la care a participat şi Ansamblul folcloric „Bârzava” al Primăriei Municipiului Reşiţa, coordonat de Maria Aghescu, precum şi Ansamblul de dansuri populare şi trupa de teatru amator ale Liceului Nicolae Bălcescu din Gyula.

Acţiunea a avut loc la Centrul cultural românesc din cadrul Liceului Nicolae Bălcescu din Gyula, în prezenţa Consulului general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, care a evocat importanta multiplă a zilei de 9 mai, care este în acelaşi timp „Ziua Europei”, „Ziua proclamării Independenţei de Stat a României”, la 9 mai 1877 şi „Ziua încheierii celui de-al doilea Război Mondial”, în 9 mai 1945. Totodată, şi-a exprimat satisfacţia de a putea organiza această manifestare, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reşiţa, dar şi bucuria de a reuni pe scena din Gyula artişti din părţile Banatului Montan, din judeţul de origine al Domniei Sale, Caraş-Severin.

Totodată, vineri, 15 mai, a fost semnat şi un protocol de înfrăţire între Colegiul Naţional “Traian Lalescu” din Reşiţa şi Liceul “Nicolae Bălcescu” din Gyula care presupune realizarea de schimburi de experienţă între cele două instituţii de învăţământ. Cu aceeaşi ocazie, unitatea de învăţământ reşiţeană a donat Colegiului din Gyula un număr de 400 de volume în limba română.

Liceul Nicolae Bălcescu din Gyula

Spread the love


Scrieti un comentariu