Prisma » Executiv » Valorile normelor de hrană şi de echipament cuvenite personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, actualizate la nivelul acestui an

Valorile normelor de hrană şi de echipament cuvenite personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, actualizate la nivelul acestui an

Guvernul a stabilit cadrul legal care va permite actualizarea cu rata inflaţiei a valorilor normelor de hrană şi de echipament pentru personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, la nivelul anului 2015. Noile reglementări intră în vigoare începând cu 1 iulie 2015. În acest scop, Executivul a aprobat o Ordonanţă de urgenţă pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

În prezent, valorile financiare ale normelor de hrană şi de echipament sunt menţinute la nivelul celor din luna iunie 2010, nefiind acordate la valorile actualizate cu evoluţia indicelui preţurilor de consum din perioada iunie 2010-iunie 2015.

Noile reglementări stabilite de Guvern vor fi puse în aplicare de către instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament şi materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

Informaţii suplimentare:

În anul 2010, începând cu 3 iulie, potrivit prevederilor Legii nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană şi de echipament au fost diminuate cu 25%. În anii 2011 şi 2012 au fost întreprinse demersuri legislative pentru revenirea la valorile financiare ale normelor de hrană şi de echipament dinaintea intrării în vigoare a Legii 118/2010, fără însă a se atinge nivelul avut în luna iunie 2010. Ulterior, în 2013 şi 2014, prin acte normative referitoare la stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană şi de echipament au ajuns la nivelul celor din luna iunie 2010, anterior diminuării cu 25%. Potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament şi materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, valorile normelor de hrană şi de echipament se actualizează periodic, în funcţie de indicii preţurilor de consum publicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

Spread the love


Scrieti un comentariu