Prisma » Mediu » “Let`s Do It, Romania!” lansează prima aplicaţie de mobil şi platformă pentru raportarea deşeurilor

“Let`s Do It, Romania!” lansează prima aplicaţie de mobil şi platformă pentru raportarea deşeurilor

Începând cu 26 august, toţi românii care doresc să contribuie la curăţarea României de deşeuri au la dispoziţie aplicaţia şi platforma “Let`s Do It!”. Cu ajutorul aplicaţiei de mobil, voluntarii pot oricând să marcheze deşeurile întâlnite în oraş sau în natură pe Harta Deşeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorităţi şi curăţate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curăţată.

“De ce să nu facem curăţenie în fiecare zi? Aceasta a fost întrebarea cu care am plecat la drum atunci când am început acest proiect. Ne dorim să încurajăm românii din întreaga ţară să acţioneze ori de câte ori găsesc deşeuri ilegale printr-un instrument care răspunde la întrebarea: «Ce pot face eu, un simplu cetăţean, ca să curăţ România?» Astfel, lansăm astăzi un nou tip de voluntariat: voluntariatul digital”, a declarat Anca Baniţă, Communication Manager “Let`s Do It, Romania!”.

În afara aplicaţiei de mobil disponibile gratuit pe Google Play Store şi, în curând, şi pe App Store, proiectul include şi platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate şi detalii despre deşeurile identificate (componenţă, dimensiuni şi orice alte detalii relevante). Toate aceste informaţii vor fi trimise automat autorităţii publice locale responsabile pentru curăţarea zonei sesizate. Harta Deşeurilor este disponibilă online pe www.letsdoitromania.ro după ce utilizatorul aplicaţiei se loghează.

“Facem astăzi un pas important pentru «Let`s Do It, Romania!», odată cu lansarea acestui proiect în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi QUALITANCE. Obiectivul nostru este să trimitem anual 250 de sesizări pe judeţ şi ne propunem ca minimum jumătate să fie soluţionate. «Let`s Do It, Romania!» a arătat încă de la început că, împreună, putem schimba România în bine, iar noi vom comunica în mod constant rezultatele obţinute. Pe site-ul «Let`s Do It, Romania!» veţi găsi, în curând, Harta Primăriilor Responsabile – locul în care ne dorim să apară fiecare autoritate publică locală din ţară. Aşadar, invităm toţi voluntarii şi susţinătorii «Let`s Do It, Romania!» să descarce aplicaţia de mobil şi să devină voluntari activi şi implicaţi în curăţarea României”, afirmă Andrei Coşuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.

“Împreună cu partenerii de la «Let’s Do It, Romania!» am dezvoltat aplicaţia pe care o lansăm astăzi, prin care fiecare român posesor de smartphone poate deveni un adevărat comisar de mediu. Vreau să felicit echipa «Let’s Do It, Romania!» pentru iniţiativă şi pentru efortul depus. Raportarea deşeurilor este doar prima etapă de dezvoltare a aplicaţiei. Suntem deja în discuţii pentru introducerea posibilităţii de a raporta tăieri ilegale de pădure şi poluări ale aerului sau cursurilor de apă. Sper ca astfel, în viitorul apropiat, să avem un instrument complet de raportare pe mediu, la îndemâna tuturor românilor”, a declarat Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obţinute în campania de crowdfunding lansată de echipa “Let`s Do It, Romania!” în luna mai, care a atras, totodată, şi susţinerea companiilor private. Partenerul “Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicaţia şi platfforma, donând totodată câte un dolar pentru fiecare dolar strâns în campania de crowdfunding.

“Ne bucurăm că am susţinut «Let`s Do It, Romania!», deopotrivă ca partener tehnologic şi ca sponsor. Ne-am dori ca această aplicaţie gratuită pentru utilizatori, uşor de utilizat şi prietenoasă, să stimuleze simţul civic al românilor, căci acum pot deveni voluntari din doar trei click-uri şi în câteva secunde. Aplicaţia realizată de QUALITANCE pentru «Let`s Do It, Romania!» reprezintă un pas crucial în direcţia optimizării eliminării deşeurilor”, afirmă Radu Constantinescu, managing partner QUALITANCE.


“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000 000 de voluntari care au reuşit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deşeuri), iar media de deşeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internaţională “Let`s Do It, World!“.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi: Anca Baniţă, Communication Manager, anca.banita@letsdoitromania.ro 0724 229 678, www.letsdoitromania.ro / www.facebook.com/LetsDoItRO

Spread the love


Scrieti un comentariu