Prisma » Executiv » Primăria Reşiţa ne informează, 2 septembrie 2015

Primăria Reşiţa ne informează, 2 septembrie 2015

Primăria Municipiului Reşiţa, prin Serviciul Public „Direcţia de Asistenţă Socială”, anunţă că, în perioada 1-18 septembrie 2015, se eliberează tichetele şi legitimaţiile de transport gratuit pentru toţi pensionarii din municipiul Reşiţa cu o pensie netă care nu depăşeşte 800 de lei, precum şi celor cu vârsta de 70 de ani, indiferent de cuantumul pensiei.

Persoanele care locuiesc în Lunca Bârzavei (Govândari), Câlnic, Ţerova, Moniom se pot prezenta în spaţiul situat pe aleea Domogled numărul 1 (Microraion IV, cartier Lunca Bârzavei), lângă Serviciul Public “Direcţia Impozite şi Taxe Locale”. Pensionarii care domiciliază în zona Triaj şi în cartierele Lunca Pomostului, zona centrală, Muncitoresc, Stavila, Lend, Marginea, Cuptoare, Secu şi Doman pot ridica tichetele de la sediul Serviciului Public „Direcţia de Asistenţă Socială”, situat pe strada Libertăţii numerele 18-22 (fosta Poştă veche).

Persoanele vârstnice au obligaţia de a se prezenta personal cu actul de identitate (original şi copie xerox), cuponul de pensie aferent lunii august 2015 (original şi copie xerox) şi poză tip buletin actualizată (pentru persoanele care nu posedă legitimaţie).

Ridicarea tichetelor se face în ordinea alfabetică a iniţialei numelui după cum urmează:

  • 01 – 09 septembrie 2015: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L;
  • 10 – 18 septembrie 2015: M, N, O, P, R, S, Ş, T, Ţ, U, V, W, X, Y, Z.

Programul de lucru al ghişeelor din cele două locaţii este de luni până joi între orele 08:00-16:00 iar vineri între orele 08:00-13:30.

Tichetele de călătorie (16 tichete/lună) se acordă gratuit pensionarilor din municipiul Reşiţa în conformitate cu HCL nr. 270/2011.


Inspectori din cadrul Direcţiei Urbanism şi Amenajarea Teritoriului în colaborare cu poliţişti locali au reluat recent seria controalelor tematice în teren privind întreţinerea faţadelor clădirilor de pe raza municipiului. Zonele vizate au fost Muncitoresc-Minda. În urma verificărilor, au fost transmise somaţii la 21 de proprietari de imobile pentru luarea măsurilor corespunzătoare de întreţinere a faţadelor.

La unele dintre imobile nu au fost identificaţi proprietarii, fiind transmise adrese în vederea identificării. Măsurile dispuse constau în transmiterea unui avertisment scris şi aplicarea de 9 amenzi în valoare totală de 5.000 de lei pentru nerefacerea faţadei imobilului.

Menţionăm că o parte dintre proprietarii celor 21 de imobile au întreprins demersuri pentru remedierea problemelor constatate.


Primăria Municipiului Reşiţa atrage atenţia organizatorilor de evenimente, care intenţionează să organizeze diverse acţiuni pe raza municipiului Reşiţa, pe domeniul public, şi care presupun o mare afluenţă de public, că acestea trebuie aduse la cunoştinţa autorităţii publice locale, în scopul asigurării unor condiţii adecvate bunei desfăşurări.

Administraţia locală îşi exprimă, şi pe această cale, deschiderea şi disponibilitatea de a susţine evenimente şi doreşte ca acestea să fie corelate cu programările lucrărilor derulate de municipalitate, pt. a nu produce disconfort organizatorilor, participanţilor la eveniment sau locuitorilor din zona respectivă.

Precizăm că solicitările de organizare a evenimentelor pe domeniul public se pot depune la Registratura Consiliului Local al Municipiului Reşiţa, la sediul Primăriei Reşiţa, situat în Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 1A, cam. 2, parter.Scrieti un comentariu