Prisma » Politic » Săptămâna politică locală

Săptămâna politică locală

După lupte seculare, care au durat vreo 12 luni, PP-DD Caraş-Severin şi-a ales liderii

Partidul Poporului – Dan Diaconescu şi-a constituit oficial organizaţia judeţeană din Caraş-Severin, în urma Şedinţei de Alegeri, care a avut loc, sâmbătă 7 aprilie, la Reşiţa.

În urma şedinţei, la care au participat 221 de delegaţi, din 55 de organizaţii, 8 din oraşele judeţului şi 47 din comune, a fost ales Biroul Permanent Judeţean al PP – DD, avându-l în frunte pe preşedintele Organizaţiei Caraş-Severin, Valentin Blănariu. În conducerea partidului au mai fost aleşi prim-vicepreşedintele dr. Paul Purea, secretarul executiv Ioan Simion Purec, 11 vicepreşedinţi şi 21 de membri.

La conferinţa de presă, organizată după Şedinţa de Alegeri, preşedintele PP – DD Caraş-Severin, Valentin Blănariu, a declarat: “Pentru noi, astăzi este o zi mare. S-a încheiat cu succes Şedinţa de Alegeri, la care, prin vot, au fost desemnaţi membri din Biroul Permanent Judeţean mai mulţi colegi, printre care doresc să-l menţionez cu mândrie pe prim-vicepreşedintele organizaţiei, doctorul Paul Purea, din Valea Almăjului” şi a mai afirmat că partidul se află “pe val”, fiind creditat, conform ultimelor sondaje, cu 23 la sută în preferinţele electoratului. “Ştiu că unele publicaţii ne cataloghează drept Partidul Proştilor. Chiar şi aşa, prefer să fac parte din acest partid, decât din Partidul Hoţilor”, a spus Blănariu.

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, medicul chirurg Paul Purea, originar din satul Şopotu Vechi, dar emigrat în Germania, în urmă cu 20 de ani, a declarat că a venit în România, în Caraş-Severin, special pentru aceste alegeri, având convingerea că un partid nou, necontaminat de obiceiurile proaste ale partidelor care s-au perindat la Putere, poate schimba în bine ţara şi judeţul. Dr. Purea a declarat: “La Şedinţa de Alegeri a fost o adevărată sărbătoare. Spun şi eu, cum s-a spus în şedinţă, oricare ar fi sfârşitul luptei, tot Partidul Poporului – Dan Diaconescu va câştiga! Multe dintre proiectele noastre sunt privite cu un zâmbet ironic, dar, dacă poporul se va trezi şi va înţelege că nu trebuie să le mai dea votul celor care au distrus România, vom schimba ţara în bine! (…) Partidul Poporului are un singur traseu, spre adevăr şi dreptate. Dacă Dumnezeu ne va ţine minţile treze şi sufletele curate, vom ajunge la ţinta noastră, adevărul şi dreptatea. Cât despre traseiştii politici, pe care eu îi numesc trocărişti, pentru că, înainte de alegeri, fac troc cu alte partide ca să treacă în barca lor, să obţină avantaje, aşa cum este domnul Frunzăverde, eu spun că poporul nu se poate să-i mai aleagă! Dacă în Germania s-ar fi întîmplat aşa ceva, traseiştii ar fi fost taxaţi de alegători, ca tărdători”. Doctorul Purea a mai afirmat, “A trebuit să vină o televiziune, televiziunea proştilor, care a mai arătat, cât de cât, ce se întâmplă şi oamenii s-au trezit”, şi a precizat că obiectivul Partidului Poporului este să ducă România, cel puţin la nivelul la care era în urmă cu 22 de ani: “Trebuie să recunoaştem că, totuşi, comuniştii au făcut şi lucruri bune, în educaţie, sănătate, locuinţe şi locuri de muncă. Eu, pe vremea aceea nu am ştiut ce înseamnă un drogat!” Paul Purea a mai spus că PP-DD, va reînfiinţa spitalele din Bozovici, Anina şi Bocşa, şi va impozita marile averi cu până la 90 – 99 la sută.

Secretarul executiv al organizaţiei judeţene PP-DD, Ioan Simion Purec, a ţinut să arate că de-abia din acest moment greul va începe şi va fi enorm de lucru cu desemnarea listelor de candidaţi, deoarece partidul doreşte să aibă organizaţii în toate comunele judeţului.

De săptămâna aceasta, PP-DD Caraş-Severin a început întocmirea listelor de candidaţi pt. alegerile locale din 10 iunie.

Primarul Aninei, Gheorghe Neicu, a revenit în “organizaţia de suflet”, PSD

Uniunea Social Liberală din Caraş-Severin creşte într-o săptămână, cât nu a crescut în şapte. La sfârşitul săptămânii trecute, social-democraţii din judeţ au anunţat trecerea primarului oraşului Anina, Gheorghe Neicu, împreună cu o mare parte din organizaţia PSD Anina (fostă PD-L), la Partidul Social Democrat. În fapt, este vorba despre o revenire, întrucât Gheorghe Neicu a fost mulţi ani membru PSD, până în anul 2005, când, la un an după alegerile din 2004, a trecut la PD.

În aceste condiţii, Gheorghe Neicu pierde postul de primar al Aninei, iar conducerea primăriei va fi preluată, interimar, de către viceprimarul Radu Nicolae.

În comunicatul transmis la redacţie, de Biroul de Presă PSD Caraş-Severin, se arată: “Moment deosebit în Organizaţia PSD Anina: primarul oraşului Anina, Gheorghe Neicu, alături de ceilalţi foşti membri PSD, au revenit la organizaţia de suflet, PSD Anina”.

Prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea a fost demis. În locul său a fost numit economistul Ioan Sabo

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri, 10 aprilie, două hotărâri cu privire la ocuparea funcţiei publice de prefect al judeţului Caraş-Severin. Astfel: Executivul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcţiei de prefect al judeţului Caraş-Severin de către domnul Ţunea Octavian Gheorghe, în locul acestuia fiind numit, cu caracter temporar, domnul Sabo Ioan.

Noul prefect la Caraş-Severin este doctor în economie, în domeniul contabilitate, specialitatea control financiar, iar până în prezent a ocupat funcţia publică de şef al Serviciului de Inspecţie fiscală persoane juridice Reşiţa din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş Severin. Hotărârile aprobate sunt conforme prevederilor art. 19, art. 89 şi art. 92 din Legea 188/1999 privind Statutul Funcţionarilor Publici, republicată, şi art. 108 din Constituţie.

Deşi, la prima vedere, această informaţie pare din domeniul administraţiei publice, ea face parte din jocul politic privind lupta pentru putere.

Dan Apostolescu

Spread the love


Scrieti un comentariu