Prisma » Economic » Costel Ciobanu – Barbălată face comerţ cu funiculare

Costel Ciobanu – Barbălată face comerţ cu funiculare

Funicularul de calcar, care traversează municipiul Reşiţa în apropierea centrului civic, revine în proprietatea publică a administraţiei locale. De mai mulţi ani administraţia publică reşiţeană şi-a exprimat intenţia de a amenaja pe structura existentă o telegondolă, pentru a transforma fostul obiectiv industrial într-un obiectiv turistic. Au fost purtate şi negocieri între Primăria Reşiţa şi proprietarul funicularului respectiv, TMK Reşiţa. Însă, înaintea Primăriei, în luna decembrie 2011, omul de afaceri Costel Ciobanu, patronul firmei Coda Serv, a cumpărat funicularul, cu preţul de 150.000 de dolari.

De câteva zile, Primăria Reşiţa şi Costel Ciobanu – Barbălată, au ajuns la o înţelegere privind vânzarea către administraţia publică reşiţeană a Funicularului.

Prezentăm un fragment din răspunsul adresat Primăriei Reşiţa de către SC Coda Serv SRL, răspuns semnat de către Manuela Ecaterina Ciobanu, în calitate de administrator al firmei: “Având în vedere interesul manifestat de dumneavoastră pentru obiectivul, Traseul de funicular calacar, obiectiv istoric reprezentativ al industriei reşiţene, vă informăm că suntem de acord cu schimbul dintre cele două părţi, cu echivalentul acestuia în fier vechi şi alte diferenţe”.

Conform declaraţiei primarului Mihai Stepanescu, acesta nu renunţă la ideea de a transforma Funicularul, unul dintre simbolurile Reşiţei, într-un obiectiv turistic.

Matei Mircioane

Spread the love


Scrieti un comentariu