Prisma » Economic » Programul “Prima maşină”, corelat cu Rabla

Programul “Prima maşină”, corelat cu Rabla

Voucherele obţinute prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Rabla) vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziţionarea unui autoturism nou prin Programul “Prima maşină“, stabileşte o Hotărâre adoptată de Guvern.

Actul normativ corelează cele două programe guvernamentale astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va putea achiziţiona un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autorurisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (“Programul Rabla”) pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism.

Prin aceeaşi Hotărâre, Guvernul a stabilit ca pentru 2016, plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul Programului “Prima maşină” este de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. Pentru anul trecut, plafonul alocat garanţiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Până la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garanţii.

Guvernul a adus aceste modificări în scopul creşterii atractivităţii Programului “Prima maşină”, prin acordarea posibilităţii cumulării beneficiilor celor două programe guvernamentale (Programul “Prima maşina” şi “Programul Rabla”).

Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanţii guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui preţ nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.

Spread the love


Scrieti un comentariu