Prisma » Executiv » Costurile estimative de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe

Costurile estimative de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe

Pentru corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să luaţi în considerare următoarele precizări privind costurile estimative de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, în cadrul proiectelor “Creşterea eficienţei energetice pentru blocurile de locuinţe”, finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Costurile, pe care le va suporta populaţia pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, estimate de proiectantul lucrărilor, pot fi cuprinse între 500 şi 1.500 de euro, în funcţie de categoria lucrărilor de executat. Precizăm că, din experienţa anterioară, sumele estimative se pot reduce în proporţie de 15-20%, în urma licitaţiilor pentru execuţia lucrărilor.

Contribuţia locatarilor este susţinută de autoritatea publică locală, în faza de execuţie, după care va fi rambursată de către aceştia, în termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 240 din 20.09.2016.

Reamintim că lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe presupun: anvelopare, izolaţie termică la nivelul acoperişului şi a subsolului, refacere acoperiş (hidroizolaţie), reabilitare casa scării (zugrăveli şi înlocuire tâmplării la casa scării, logii etc.) precum şi modernizare lift, acolo unde se solicită.

Cabinet Primar

Spread the love


Scrieti un comentariu